Microsoft Wordben (365) hogy lehet elérni, hogy a párbeszéd vagy bekezdés utolsó sora (de csak az) balra zárjon, ha a teljes többi szöveg sorkizárt?
Megpróbáltam az egérrel kijelölni a kívánt részt és balra zárni, de akkor az egész szöveg balra zár!
Egyébként ha átteszem pdf-be a tördelés ugyanolyan marad?
Az új bekezdést értem, ezt a 0 szövegközt nem...
A Publisher nem ilyesmire való? (Van az is a gépen de még nem használtam)
Pdf-be könnyebb/lehet szerkeszteni?
"A Publisher nem ilyesmire való?"
A Publisher egy félprofesszionális kiadványszerkesztő. Használható ilyesmire is, bár amit akarsz, nem tudom, hogy melyik szoftver támogatja.
"Megpróbáltam az egérrel kijelölni a kívánt részt és balra zárni, de akkor az egész szöveg balra zár!"
Igen, mert az igazítás az bekezdés-szintű tulajdonság.
Igen, pont a szerkesztéssel van a gond. Hogy olvasható legyen Póbapéldányként.
Profin majd a tördelő megcsinálja mielőtt nyomdába kerül. A baj az (képet sajnos nem tudtam ide beszúrni), hogy ha a párbeszéd utolsó sora is sorkizárt akkor egybefolyik a szöveg, és nem látszik a párbeszéd vége és az új mondat közötti egyértelmű, de nem két üres soros elvasztás.
Pl. - Nekem ez nem megy - szólt
Kimeülten rogyott le.
- Menni fog - válaszolta
Na valahogy így kéne formailag. Ehhez a 2 sor balra igazodna az igazi szövegben. De ha átállítom mindegyik olyan lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!