Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen lesz az új Windows?

Milyen lesz az új Windows?

Figyelt kérdés

[link]

Új Windows-t fog bejelenteni három hét múlva a Microsoft

A Microsoft a hét közepén bejelentette, hogy hamarosan nagyszabású online esemény ( [link] keretében komoly változásokat fog bejelenteni Windows operációs rendszer-sorozatával kapcsolatban. Redmond a várakozások szerint az eddig Sun Valley ( [link] néven emlegetett, a Windows megjelenését alapvetően átalakító designfrissítést leplezheti majd le hivatalosan, de az sem kizárt, hogy új nevet is ad majd a rendszernek. ( [link]

Azt, hogy ez mindössze az eddigi frissítési/verziósémától történő eltérést, vagy esetleg a Windows 11 vagy más, az eddigitől alapjaiban eltérő terméknév bejelentését jelenti, egyelőre nem lehet tudni. Utóbbi azért is érdekes, mert a Microsoft a Windows 10 eredeti, 2015-ös kiadásakor azt mondta, hogy ez lesz az utolsó Windows verzió, és hogy kvázi ezzel összefüggésben nem lesz majd Windows 11.Ugyanakkor ezt gyakorlatilag már a Windows 10X bejelentésével is megszegte bizonyos értelemben, még akkor is, ha az ezen a néven beharangozott rendszer többszöri iránymódosítás után végül elkaszálásra került. Így az egyetlen, ami jelenleg biztosnak tűnik, hogy az új Windows-t nem 10X-nek fogják hívni - de pl. egy Windows X vagy hasonló név elképzelhető lehet, főleg, hogy ez utóbbi esetén elmondhatná a cég, hogy tényleg nem változtatta meg a Windows verziószámát, csak annak jelölésében tért át egy másik nómenklatúrára.Ezen kívül lehetséges, hogy a Microsoft most fogja majd bejelenteni a Windows egy már régebb óta rebesgetett, de hivatalosan egyelőre még be nem mutatott felhős változatát, a Cloud PC-t, ami akár Linuxról vagy egy androidos mobilról is lehetővé tenné a rendszer és persze a rá készült alkalmazások futtatását. Ez utóbbit a korábban kiszivárgottak szerint havidíjért cserébe lehet majd használni - tehát licencmodellje alapvetően fog eltérni az eddigiektől.Biztosat a felvetettek ügyében június 24-én, a Microsoft online eseményén fogunk megtudni.

2021. jún. 3. 22:34
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nincs ez hamar. A Windows 10 piacon van 6 éve. Annak előtte 3-4 évente próbálkoztak új Windows-zal. W3.1-1992; W95-1995; W98-1998; XP-2001; Vista-2005; W7-2009; W8-2012; W10-2015. Ha valamit ennél lényegesen tovább támogattak, az csak azért volt, mert felsültek az újabbal (Vista-8).

2021. jún. 12. 16:47
 22/33 MolotovPunk ***** válasza:

Újabb hír.Lehet mégis lesz újabb Windows?

[link]

2021. jún. 12. 16:48
 23/33 MolotovPunk ***** válasza:
Tényleg nem olyan hamar,de ez simán jelentheti azt,hogy Win10 után is lesz újabb Windows.Remélem az jobb lesz.
2021. jún. 12. 16:53
 24/33 MolotovPunk ***** válasza:
Bár az is igaz,hogy egy 6 éves rendszerből nem tudtak jót csinálni.
2021. jún. 12. 16:58
 25/33 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem lesz jobb, mert nem is akarnak jobbat csinálni. Nem is érdekük, hogy jobb legyen. Ha jobbat akartak volna, akkor a Windows 10 LTSB lett volna a sima asztali Windows 10. Valószínűleg kap egy új, de a jelenlegitől nem túl eltérő dizájnt, ami kicsit kupál azon, hogy a fontos beállítások még mindig eszetlenül vannak szétszórva a régi Vezérlőpult és az új Gépház között, valószínűleg előjönnek még a DirectX 13-mal, ami csak Windows 11-re lesz elérhető és ennyi lesz a nagy újítás.

2021. jún. 12. 17:06
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
Mellékesen jegyzem meg, hogy aki 2009-ben vagy utána vásárolt windowst az ma is ugyanúgy jogosult windowst használni. Függetlenül attól minek nevezik 7-8-10-11 nek egyre megy. Simán frissül egyikről a másikra..! (nem mindegy minek hívják?)
2021. jún. 12. 17:17
 27/33 anonim ***** válasza:
50%
...jogosult FRISS windowst...
2021. jún. 12. 17:19
 28/33 MolotovPunk ***** válasza:
60%
Már aki frissít.Bár nekem eredeti 7 van.Sokan nem véletlenül maradtak régebbi Windowsoknál,vagy más rendszereknél.Tehát nagyon nem mindegy.Nem a név,vagy szám a lényeg (7-8-10) hanem hogy jó e egy rendszer vagy nem.W10-ben van még vezérlőpult?Úgy tudtam ott lassan elsorvasztják azt.
2021. jún. 12. 17:26
 29/33 MolotovPunk ***** válasza:
Mikor még 10-et használtam akkor volt vezérlőpult.Csak azért kérdezem.Én a 11-re leszek kíváncsi,ha lesz az.
2021. jún. 12. 17:27
 30/33 anonim ***** válasza:

Van még benne, de a keresővel kell keresni, menüből/ikonból szerintem nem lehet megtalálni. Én csak a céges gépemen használok Windowst muszájból, kénytelen vagyok megtalálni benne a használható eszközöket, ezért kitűztem a tálcára azt is és a régi hálózatkezelőt is.

2021. jún. 12. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!