Milyen/melyik operációs rendszer lenne a legjobb?
Nagyon régi már a gépem, és iszonyú lassú.
Adatok: Win7 Ultimate (Service Pack 1)
Minősítés: 3,2 Windows-élményindex
Processzor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
2.33 GHt
RAM: 1,00GB
64 bites op.rendszer
Szerintetek akkor normálisan használhatóvá válik? Illetve nem kell félnem hogy az egy elavult op rendszer?
(Jó vírusírtó van rajta, úgyhogy szerintem nem azzal van a gond)
Köszönöm a válaszokat! :)
XP-t semmiképp se tegyél rá. 32 bitre váltani pláne semmi értelme.
A 3.2 windows élmény pont semmit nem jelent. Próbálj meg még egy giga RAMot berakni és tedd újra mindenképp a win7-et, vagy valamilyen Linux disztribúciót válassz. Pl. OpenSUSE.
Egyébként mit takar az "iszonyú lassú"? nekem van egy 2Ghz-es c2d-s laptopom és gyors volt rajta a win7 is. Igaz az élmény index csak 3.1 volt, de mint említettem az semmit sem jelent.
Vista, vagy inkább Windows 7. A lényege abban rejlik, hogy nem elég csak feltenni, be is kell állítani a számítógép teljesítményének megfelelően (ill. karbantartani). Tehát a megjelenítésből vissza kell venni, aero-t ki kell kapcsolni és minden felesleges szolgáltatást, futó folyamatot le kell állítani (kivenni az automatikus indításból), így gyorsíthatsz rajta!
Telepítéskor (frissítések után) sok felesleges szemét kerül a gépre ki kell takarítani, töredezettségmentesíteni és jó lesz a Win7 -is rá!
Na akkor most mi az igazság, kinek higgyek? :)
(Egyébként rendesen kiírtam a telepítő lemezt, de nem akar működi- boot-hoz annyira nem értek - még sosem jártam arrafelé- ha meg bevan rendesen kapcsolva, azt írja ki hogy a mostani rendszerem újjabb, ezért nem engedi feltenni a régebbi verziót. Valahol azt olvastam hasonló problémánál, hogy a c-t lekell formázni, de azt nem engedi- mivel ott van a rendszer. de a másik meghajtón meg az összes adatom ott van, azokat nem veszthetem el)
És higgyétek el, ha lenne bármennyi pénzem, nem itt tölteném az időmet, szóval nem tudok semmmit venni a géphez....
A win7-en mindent lefuttattam az égvilágon, rendszergyorsító, töredezettség, stb, de sehol semmi hibát nem talált. Igen, nagyon lassú, gyök kettővel működik, ha nem fagy épp le 15-20 percre... Szóval ez elég rossz, hogy egy email elolvasása sokszor 2-3 óra...
Nem tudom mi bajuk az xp-vel.Lehet az hogy lejárt a támogatása. Na mindegy...
"32 bitre váltani pláne semmi értelme." Persze. Baromság. Max sokkal gyorsabb lenne.Az ultimate win7 felesleges rá.Erre xp való, vagy ha Veszel még 1 gb-ramot akkor windows 7-home premium 32Bit.
"Felesleges program nincs rajta"
az lehet de feleslegesen futnak pl adobe updater, java quick starter stb...szolgáltatásoknál is alapból minden be van állítva automatikus futásra pl ha nincs képolvasód minek menjen a szolgáltatás?! stb...csak az erőforrást pazarolja.
Egyszóval nincs beállítva az oprendszered!
""32 bitre váltani pláne semmi értelme." Persze. Baromság.Max sokkal gyorsabb lenne."
Ezt kifejtenéd bővebben hogy miért?! Érdekelne!
64bites rendszeren a 64 bites oprendszer fut jobban... XP-ből is van de azt inkább hagyjuk.
Ezen az oprendszeren zökkenőmentesen kellene futnia a win7 -nek, max +1GB ram kellene bele és Nem szabad a teljesítménybeállításokat a minőség irányába max-ra húzni! Semmi baj az xp-vel de ha lehet akkor váltani kell. A támogatás megszünése még jópár év múlva fog érződni, mikor a védelmi cégek már nem támogatják!Ez is csak a nethasználat miatt. Frissítések elmaradnak majd, így újabb programok már nem fognak futni. Lsd. JAVA8 -már nem fut 32bites xp-n! Szóval megteheti mert a gép alkalmas rá akkor vátson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!