Van egy régi laptopom. Milyen Windows-ot érdemes telepíteni rá?
Paraméterei:
4GB DDR3 1066 MHz
Intel Core i5 2410M 2.3 GHz
Intel HD Graphics 3000
Egy 500 GB merevlemez
Képernyő:
1366 x 768
14,1 colos
A 7 támogatása lejárt, a 8.1 sok okból nem túl népszerű, így én a Win10-et ajánlanám. Viszont azt az 500gb-os HDD-t egy SSD-re célszerű lenne lecserélni, na meg használattól függően +4gb ram sem ártana bele. Ha veszel bele egy SSD-t, akkor vegyél egy külső 2,5"-os házat, egy ilyen is bőven megteszi:
és akkor rögtön egy külső HDD-d is lesz.
Ha a HDD-t kicseréled SSD-re akkor talán tudom javasolni a Windows 10-et én is. Én használtam 4GB RAM-mal Windows 10 Home-ot és alapjáraton ilyen 1,5GB körül kért enni. Bár én egy 7200RPM-es HDD-n használtam és nem volt bajom a rendszer gyorsaságával, de a laptopokban általában csak 5400RPM-es szokott lenni.
Ha nem akarsz semmit cserélni/bővíteni akkor nyugodt szívvel ajánlom a Windows 8.1-et. Üresjáratban az a Windows 8.1 Pro is megeszik 1,5GB-ot és csak böngészés/játszás/frsisítés közben megy fel 2GB+-ig a memóriahasználat. Ráadásul a 8.1 még HDD barát is.
Ha nem tolvaj akarsz lenni, akkor olyat amilyet tudsz venni. Ismétlem: venni.
Vagy valami Linux. Pl Mint.
Nem igazán szeretnék bele venni egy SSD-t, mert rossz állapotban van a laptop és amúgy se nagyon érdekelne rajta egy Win10.
Inkább Win8.1.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, minek írtad ki a kérdést, ha a válaszoktól függetlenül már eldöntötted...
Egyébként valószínűleg az én notim öregebb mint a tied, de teljesen jól érzi magát a Win10-zel...
(4 GB DDR2, Intel C2D SL9400, Intel MGA4500, 256 GB SSD, 1280*800 12,1")
Ha valamelyik driver hiányzik azt, hogy pótoljam Win8.1 vagy Win10 alatt?
Pl.: Internet (Lan és Wifi), Videókártya, Chipset
Laptopon nem támogatja ezeket az operációs rendszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!