Bios nem látja a hdd-t?!
Figyelt kérdés
A szitu a kövi: dell laptop, pendrive-ról szeretném újra telepíteni a rendszert. A bootolással volt egy kis macera, kellett egy kis idő és jó pár próbálkozás mire rájöttem hogy működik ... (laikusként csak tanulom) megoldottam, bootol a gép a pendrive-ról, elindul a telepítés (w7)... Amikor a telepítés a végéhez közeledik,újra indul a gép, én kihúzom a pendrive-ot... és a probléma: nincs a bootolási opciók között a hdd, Így nem tudom neki megmondani, hogy másodikként(amikor újraindul) már onnan bootoljon, ne a pendrive-ról(mivel a pendrive-ot kihúzom azt írja, hogy nincs bootolható eszköz) így nem tudom befejeztetni vele a telepítést sem. :( Tudtok segíteni? :)2019. aug. 21. 21:42
2/9 A kérdező kommentje:
ha nem húzom ki újra arról bootol és elkezdi előről a telepítést...
2019. aug. 21. 22:56
3/9 A kérdező kommentje:
normális esetben 1.lenne az usb, 2. a hdd, és ha kihúznám a pendrive-ot egyből a sorban következô helyről bootolna vagyis a hdd-ről. Itt az a probléma, hogy nem tudok boot sorrendet állítani, mert az opciók között nem szerepel a hdd..de még csak semmi más sem..
2019. aug. 21. 23:02
4/9 anonim 

válasza:

Tehát akkor a BIOS-ban nem jelenik meg, de a Win7 telepítőben meg ki tudtad választani hogy arra telepítse? Érdekes. Ha tényleg így van, akkor ott valami bibi van magával a BIOS-sal, mert ilyen sosem történhetne meg.
5/9 anonim 

válasza:

Elsődleges boot a hdd, aztán kézzel kiválasztod hogy a penről indítsa a telepítést.
6/9 A kérdező kommentje:
#4 igen, ez a probléma... Fel particionálom simán a vinyot, gond nélkül elindul a telepítés. Biosba bár nem egyszer nyomtam rá, az alapértelmezett beállításokra -hátha én állítottam el valamit- de akkor sem történt változás
utolsó, nem tudom kiválasztani sehol, hogy elsődleges legyen mivel egyáltalán sehol nem jelenik meg mint opció...
2019. aug. 22. 08:54
7/9 anonim 

válasza:

Tedd defaultra a biost majd hagyd békén a biosban a sorrendet! Botolásnál használd a boot menüt és ott válaszd a pendriveot a telepítéshez
8/9 anonim 

válasza:

A win7 így tiltakozik az ellen hogy feltelepítsd ezen (új típusú?) laptopra.. ;)
Lehet hogy USB-ről tudsz legacy módban bootolni, de hdd-ről már megköveteli az uefi bootot. Telepítsd fel uefi módban.
9/9 A kérdező kommentje:
utolsó: abban próbáltam :D
közben windows 10 lett végsô próbaképpen... és ez gond nélkül felment.. igaz, számomra ez kezelhetetlen, de majd megszokom :/
2019. aug. 22. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!