Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem látja a BIOSZ a...

Gyuripapa21 kérdése:

Miért nem látja a BIOSZ a merevlemezeket?

Figyelt kérdés

[link]

XP rendszer,de olyan furcsa a BIOS kép,hogy nem találom a boot beállítást sem.

2016. aug. 7. 19:57
1 2
 1/14 P.O.C. ***** válasza:
Ez nem a BIOS, hanem a Power On Self Test által megjelenített lista.
2016. aug. 7. 20:02
 2/14 A kérdező kommentje:

és kéne itt valamit állítanom ?

köszi a gyors választ

2016. aug. 7. 20:05
 3/14 A kérdező kommentje:

[link]

itt a BIOS kép

2016. aug. 7. 20:23
 4/14 P.O.C. ***** válasza:

Ott látszik, hogy felismeri a vinyót. Bár elég hülyén van kábelezve, hogy slave -nek ismeri fel. De végül is nem lényeg.

Mi a konkrét probléma?

2016. aug. 7. 20:28
 5/14 A kérdező kommentje:

igen megtaláltam és beállítottam hogy a CD-ről bootoljon,

kis is írja hogy boot CD,de nem indul az op rendszer.

2016. aug. 7. 21:36
 6/14 Hominida ***** válasza:

Szerintem kezdjük elölről. Milyen merevlemezEKet nem lát a BIOS? Ott van a Maxtor a listán.

Hogy jön ide a bootolási sorrend, ami máshol állítható be?

Miért akarsz CD-ről bootolni, és miféle operációs rendszert vársz tőle?

2016. aug. 8. 00:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Már beállítottam a sorrendet is, CD , Hdd. El is indul,de csak addig hogyan induljon, csökkentet mód,normál,stb. aztán újra indul és kezdi elölről,már vagy 20 x.
2016. aug. 8. 11:19
 8/14 Hominida ***** válasza:

Nekem még mindig nem érthető. Mondj egy picivel többet. Tehát: Van egy Maxtor winchestered, rajta egy XP-vel. (Melyik Service Pack verzió? 2? 3?) Amikor CD nélkül indítasz, feljön a menü, hogy milyen módban induljon. Ennek az az oka, hogy a legutóbbi leállítás nem szabályos volt. Kiválasztod a normál vagy csökkentett módú indítást, és a Windows újraindul. Melyiket választottad? Mindkét módban újraindul? Mi jelenik meg a képernyőn eközben? Vagy CD-ről bootolsz? Mit, XP-t? Vagy valamilyen szervizlemezt, mint például a Hiren's Boot Disk? Ilyenkor indul újra a gép? Akkor mit csinál HDD-ről bootolva? A HDD-n szabályosan feltelepített XP van, sérült vagy félbemaradt helyreállítás?

Érted, igaz? Tisztázni kellene ezeket. És mindemellett: ha laptopod van, akkor az pontosan milyen típus, hogy megnézhessük a paramétereit. Asztali gépnél milyen processzor, milyen alaplap, mennyi és milyen RAM, milyen videóvezérlő? Ezek fontos adatok.

2016. aug. 8. 14:30
 9/14 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a türelmedet!

SP 3 XP prof.van a lemezen ami a másik gépen tökéletesen müködött 128 rammal,igaz lassan, Ezen a PC- 1,5 G ram van. Gondoltam gyorsabb lesz.Már gondoltam újra telepítem,de nem bootol és már azt a képet sem adja ki,hogy milyen módban induljon.

megint ez van : [link]

hiában állítom be a sorrendet nem akar elindulni sehogyan sem. Boot from CD : aztán csak villog,villog

2016. aug. 8. 15:46
 10/14 P.O.C. ***** válasza:
Valami gond van a CD -vel vagy a meghajtóval.
2016. aug. 8. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!