Tényleg igaz? Van egy ismerősöm aki állítja hogy megkeresi az ip címem és az alapján letiltja agépet vagy mi. Én nem értek hozzá csak egy kicsit érdekes, gondoltam utána járok :D
És, utánna jártál?
Pontosan nem tudom milyen kapcsolatokkal rendelkezik az ismerősöd, de megtippelem hogy nem tudja letiltani a géped.
Neten keresztül elég komoly szaktudás, és több évnyi tapasztalat kell hozzá, hogy pusztán 1 IP-cím alapján feltörje a géped, szóval nem kell tőle tartanod, nyugodtan megmondhatod neki, hogy törje csak fel, szeretnéd megnézni.
Más a helyzet, ha valahogy rá tud kapcsolódni az otthoni hálózatodra. (ez esetben már többet tud az IP-címednél, csak nem árulja el, magyarul hazudik).
Ha pl. nem véded jelszóval a routered wifijét, vagy véded, de tudja a jelszót, vagy bemegy hozzátok (ez utóbbi extrém eset), akkor onnan minden gond nélkül tiltja a géped.
Kedves utolsó: 80.98.168.112
Statikus IP, nem fog megváltozni, tessék, törd fel!
Ha sikerül, gratulálok!
Addig viszont tartom, hogy neten keresztül nem egyszerű feltörni egy gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!