Biosz rendszer jelszó feltörése valaki segitene?
Windows xp van a gépen de mikor bekapcsolom még a töltő képernyő se jön be mert ez vár fekete képernyő fehér betű alapon „Enter current pasword”
3x-or lehet próbálkozni utána újra kell inditani hogy újra probálkozzak,nem rég vettem használtan a gépet de még csak most tudtam össze szerelni és hát ez várt engem...esetleg valaki segitene hogyan tudom meg oldani ezt a problémát? Az F8 se jön be mert előtte bekéne irni a jelszót.
És ha lopott a gép?
vidd vissza akitől vetted vagy kérd el a jelszót.
Itt van pár ötlet: [link]
A legegyszerűbb megoldás mégis az, ha megkérdezed a jelszót attól, akitől vetted a gépet. Ha nem emlékszik rá, akkor pedig lehet buherálni.
Régen láttam nem biztos, hogy menni fog:
Alaplapon találsz egy ilyen lapított korobg alaku elem szerűséget(ha van)
Kiveszed
Elinditod a gepet
Lekapcsolod
Visszarakod
Elinditod elviegben nem lesz.
Valóban, a BIOS alaphelyzetbe állítása az egyetlen megoldás. Kiveszed az elemet az alaplapból (általában CR2032 a típusa), és vársz vagy negyed órát. Ezután visszateszed, majd bekapcsolod a gépet. De biztosabb, ha törlöd is a CMOS-t. Ez úgy történik, hogy az elem kivétele után, keresel egy kis "pöcköt" (Jumpert) valahol az elem környékén. Három kis tüskén van egy összekötő, ami kettő szélső tüskét köt össze. Azt leveszed, és pár pillanatra ráteszed a másik két tüskére. Ezzel törölted a CMOS tartalmát. Majd visszarakod eredeti helyére, és visszateszed az elemet is. A gép bekapcsolása után már nem fog jelszót kérni. Esetleg a BIOS beállításait újra el kell végezni, vagy visszatölteni az alapértelmezettet (Default). Valószínű, hogy az órát (és a dátumot) is újra be kell állítani.
Itt láthatod, hogyan néz ki az a bizonyos "pöcök":
Az a kék bigyó az :)
Az alapértelmezett beállítások általában megfelelnek, speciális igények esetén kell csak változtatni.
Ilyen lehet például, ha alaplapi hangkártya, videókártya mellé van berakva külön "dedikált" kártya, ott lehet szükséges átállításokra, illetve bizonyos finomhangolások, amik egy kicsit javít(hat)ják a gép teljesítményét. De megfelelő hozzáértés nélkül esetleg többet árthatnak az egyéni beállítások, mint amennyi hasznuk van.
Amit még esetleg érdemes lehet átállítani, a boot-sorrend, meg néhány apróság, de a legtöbb esetben egy átlag felhasználónak megfelelnek a default értékek.
A dátum és az óra általában (a törlés után) induló értékre állnak vissza, ezért ezeket pontosítani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!