Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem bootol USB-ről (és...

Miért nem bootol USB-ről (és CD/DVD-ről) a Windows 8?

Figyelt kérdés
Beállítottam a boot menüben, hogy a DVD meghajtóról bootoljon, mert először újra akartam húzni a gépet, mivel a felhasználói jelszót nem fogadja el a rendszer (talán rossz is, nem emlékszem...), de aztán találtam egy programot - Password Recovery Bundle -, aminek segítségével aztán elvileg USB-ről bootolva a jelszót fel tudom törni. De nem bootol USB-ről sem, sem DVD meghajtóról... Nem értem, hogy miért. Online kértem jelszóhelyreállítást már tegnap, de hát azóta semmi sem történt, az idő meg csak pereg. Mit lehet tenni?

2014. márc. 26. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Ellenőrizd a optikai meghajtód/pendrive-od, hogy működnek-e egyáltalán. ezt is a BIOS-ban tudod megnézni, hogy felismeri-e őket a rendszer.

Majd próbáld meg egy Windows telepítőlemezzel, hogy arról bootol-e.

Én nem ismerem ezt a szoftver, sosem használtam, úgyhogy csak tippelni tudok, de ha ez olyasmi, mint a Windows 7, akkor az is lehet, hogy nincs is miről boot-olnia, Hiszen, habár a Windows 7 is indítható pendrive-ról, egy külön program kell hozzá, hogy a telepítő fájlokat rá másoljuk. Különben nem ismeri fel. Lehet, hogy ez esetben is erről van szó. Na remélem, ez érthető :)

2014. márc. 26. 21:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Win7-et akartam telepíteni rá lemezről, de nem megy neki az arról való bootolás. USB-ről sem akar, nem tudom, mi lehet a gáz, de próbálkozom. Köszönöm a segítséget!
2014. márc. 26. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor viszont van még egy tippem:

Ha ez olyan lemez, amit most készítettél, és még soha nem volt használva. Akkor lehet, hogy elrontottad a lemezt. Egy operációs rendszert nem adatként kell kiírni, hanem lemezképfájlként, .iso-ként. Különben nem fog róla bootolni. Próbálj ki egy másik lemezt is.

2014. márc. 27. 05:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Biztosan jó a lemez, mert egy másik gépet már telepítettem erről. Egyszerűen nem tudom, mit kezdjek a géppel - új op.rendszert leszedni és kiírni szerintem nincs értelme, mert ez is működött a gyakorlatban, ezt a gépet is azzal húztam újra, de a windows 8-casnál nem akar működni. :-/
2014. márc. 27. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Vagy próbálj meg egy BIOS frissítést.
2014. márc. 28. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!