Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fel lehet azért jelenteni...

Melcsh. kérdése:

Fel lehet azért jelenteni valakit ha el akarja lopni az IP címet?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 10:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
11:50 13 éves vagyok. de írtam hogy nem küldtem.. hülye lettem volna:D
2012. aug. 7. 12:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Az illető, aki fenyeget téged nyilvánvalóan egy pedofil szemétláda. Ha van elég adatod róla, akkor igenis jelentsd fel. Nem az IP cím miatt, hanem mert kiskorútól kért meztelen képet. Meztelen képet kérni még fiatalkorúak esetében (14-18) is bűncselekmény, te még ráadásul 14 év alatti vagy.

Esetleg mondd el a szüleidnek, mit tapasztaltál, ők tudnak mit lépni az ügyben (pl. kideríteni minél több infót az illetőről). Az ilyen söpredéknek nincs helye a társadalomban, jobb rács mögé dugni.

Technikai oldalról megközelítve pedig: nem kell aggódnod, szinte teljesen biztos, hogy csak üres fenyegetés volt. Jól tetted, hogy nem dőltél be neki.

Az IP cím azonosítja a számítógépedet, de mint írták, sokszor dinamikus és állandóan változik. Másrészt nem lehet csak úgy tönkre tenni kívülről a gépet. Ha router mögött vagy, használsz tűzfalat és vírusirtót, valamint nem futtatsz ismeretlen programokat (pláne nem olyat, amit ettől az illetőtől kaptál), akkor szinte kizárt, hogy bármi kárt tegyen a gépedben. Csak a szája nagy, de valószínűleg fogalma sincs, hogy kell feltörni egy rendszert. Nem mellesleg ha megtenné, akkor már két bűncselekmény lenne a rovásán.

2012. aug. 7. 12:18
 13/22 A kérdező kommentje:

12:18

Okés.:)

Hát nem küldött nekem semmilyen linket.. csak képeket kért, meg ház számot akart kérni de nem adtam meg semmit ..:) egyébként 16 éves volt (legalább is úgy volt neki ki írva) de nemtudom mert ma már sokan hazudják magukat fiatalabbnak mint amennyi éves.

2012. aug. 7. 12:31
 14/22 Antimod ***** válasza:

"egyébként 16 éves volt (legalább is úgy volt neki ki írva)"

Vagy inkább negyven, és jó szőrös. :)

Helyesen tetted, hogy nem küldtél neki semmit, és nem adtad meg a házszámodat! Ezek alapján nincs félnivalód tőle. (Sajnos neki sem tőled, talán később már lebuktathatóak lesznek ezek a kéjencek.)

2012. aug. 7. 12:48
 15/22 anonim ***** válasza:
az IP az nyilvános és bárki meg tudja nézni de azzal nem lehet a számítógép be kárt tenni
2012. aug. 7. 13:00
 16/22 Antimod ***** válasza:

"az IP az nyilvános és bárki meg tudja nézni"

Az IP-cím személyes adat. Hol tudja bárki megnézni (a másikét)?

2012. aug. 7. 13:01
 17/22 anonim ***** válasza:
pl a gyakorikerdeseknek és meg tudom nézni a hoz nem kell hacker tudás és nem is vagyok az
2012. aug. 7. 18:53
 18/22 anonim válasza:
Ide figyeljetek! :D Ha nem küldtök rövid időn belül belül 100 000 000 $-t, akkor feltöröm és el is lopom a gyakori kérdéseiteket. xD
2012. aug. 10. 14:34
 19/22 Antimod ***** válasza:

"pl a gyakorikerdeseknek és meg tudom nézni"

Meg tudod nézni egy szerverét, gratulálok. Az enyémet már viszont nem tudod megnézni.

2012. aug. 10. 17:31
 20/22 anonim ***** válasza:
hát igen de ezt nem is mondtam hogy más embernek is
2012. aug. 10. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!