Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fel lehet azért jelenteni...

Melcsh. kérdése:

Fel lehet azért jelenteni valakit ha el akarja lopni az IP címet?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 10:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy "el akarja lopni az IP címed"? Mellesleg az IP cím nem a tiéd, azt az internetszolgáltató osztja ki as számítógépednek és te csak használod.
2012. aug. 7. 10:55
 2/22 anonim ***** válasza:
Nem. Mi az, hogy ellopni? Egy IP címből nem fog semmit megtudni, maximum annyit, hogy hol van a szolgáltatód helye. Neved, utcát, házszámot, mai ebéd menüt nem fogja megtudni, azt csak rendőröknek adja ki a szolgáltatód, nekik is csak tökéletesen indokolt esetben.
2012. aug. 7. 10:56
 3/22 A kérdező kommentje:

Nemtudom mi az a IP cím, nem értek hozzá, csak mondták nekem

Hotdog nevű oldalon hogy ha küldök meztelen képet magamról akkor nem töri fel, természetesen nem küldtem, de nemtudom hogy tud-e valamit csinálni azért kérdeztem, és barátnőm mondja hogy jelentsem fel. Azért kérdeztem meg itt hogy fel lehet-e jelenteni.

2012. aug. 7. 10:58
 4/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat.:)

Csak azt mondta hogy tönkre tudja tenni a gépem ha megtudja az IP címem.. nemtudtam hogy csak rendőröknek adják ki .:D

2012. aug. 7. 10:59
 5/22 anonim ***** válasza:
nem.. de fenyegetésért igen bár nem kéne ilyen oldalakra járni ha nem nőtt még be a fejed lánya kislányom
2012. aug. 7. 10:59
 6/22 anonim ***** válasza:
Jól kinevettek volna, mert ez nem így működik. Ha nem fogadsz el tőle semmilyen fájlt, weboldal címet, biztos vagyok benne, hogy nem tud kárt tenni a gépedben.
2012. aug. 7. 11:00
 7/22 A kérdező kommentje:
Jól van már.. csak kérdeztem.-.-
2012. aug. 7. 11:00
 8/22 Antimod ***** válasza:

"Csak azt mondta hogy tönkre tudja tenni a gépem ha megtudja az IP címem"

Ez nem ilyen egyszerű.

1) Ha van vírusirtód és tűzfalad, akkor komoly hackertudás kell hozzá.

2) Az IP-címed jó eséllyel dinamikus, másnap már másikat kapsz.

3) Ha kihúzod a gépből a telefon vagy a modem kábelét, máris nem tud hozzáférni senki a gépedhez a netről. Ha wifiről netezel, akkor pedig azt tiltsd le.

Szerintem csak fenyeget, sok szemétláda ilyen üzenetekkel próbál meztelen képekhez jutni lányoktól, nem egy esetet hallottam már. Írd meg neki, hogy nem hiszed el a hülyeségeit, és ha nem áll le azonnal, feljelented.

(Ami szintén nem egyszerű, de hátha ő meg ezt veszi komolyan.)

2012. aug. 7. 11:07
 9/22 anonim ***** válasza:

"Hotdog nevű oldalon hogy ha küldök meztelen képet magamról akkor nem töri fel,"

Hány éves vagy? Mert ha nem vagy 18, akkor meztelen képet kérni minden egyéb megfontolás nélkül is büntetendő.

2012. aug. 7. 11:50
 10/22 Antimod ***** válasza:

"ha nem vagy 18, akkor meztelen képet kérni minden egyéb megfontolás nélkül is büntetendő"

És küldeni is!

2012. aug. 7. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!