Ha nem akarja ideadni az M30-as nyomtatványt amiről az adóbevallást megcsinálnám, mivel tudom megfenyegetni a könyvelőt? Fel lehet jelenteni Valahol?
jelentsd fel a NAV-nál! (névtelenül is megteheted!)
FONTOS! pontosan add meg minden személyes adatát, név, lakcím, telefonszám, könyvelői engedély száma... stb.
Mi az hogy elbaszta a könyvelő? gondolom nyilatkozat alapján számfejtett. és egyébként február 15-ig kellett volna odaadnia. És persze jelentsd fel nyugodtan, mert az megoldás ugye? én meghallgatnám a másik felett is...
Könyvelőként elegem van az elbaszta a könyvelő rizsából, aztán kiderül hogy mégse.... ugye?
Könyvelőként is elszúrhatja, hiába vannak a nyilatkozatok, én már láttam ilyet, százezres nagyságrendű befizetnivalót produkált vele. De az igaz, hogy én is meghallgatnám a másik felet is.
Egy szintén könyvelő...
Hiába szúrta el, sajnos az adókülönbözetet akkor is Nektek kell rendeznetek. Ha a befizetnivaló több mint 10 ezer forint (és több lesz sokkal), akkor még különbözeti adót (bírságot) is kellene fizetnie az adózónak, akkor ha Ő adott olyan nyilatkozatot a munkáltató/kifizető felé, ami ezt a különbözetet előidézte. Maximum ez alól mentesültök, mivel tudjátok bizonyítani, hogy a férjed munkáltatója tudott arról, hogy nem jogosult igénybe venni év közben, mert a feleség már megigényelte. De az adót akkor is rendezni kell, sajnos ez van. Kérhettek rá 4 havi részletfizetést. Az adóbevallásban van rá külön rész, tehát szeptemberig van haladék a teljes összeg befizetésére.
Akkor, amikor végülis odaadja az M30-as nyomtatványt, mielőtt aláírod az átvételt, kézzel nyugodtan javítsd ki rajta a dátumot(a teljeset!) arra a napra, amikor ténylegesen átvetted, mind a két példányon, csak utána írd alá. Ezzel is tudod adott esetben bizonyítani, hogy nem kaptad meg határidőre az igazolást.
Az ellen, hogy nem adja oda, sajnos nem tudom, mit lehet tenni, én rákérdeznék az adóhivatalra, hátha van rá valamilyen mód, hogy ezt "megsürgessék".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!