Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lemezkarnatartó. Biztos, hogy...

Lemezkarnatartó. Biztos, hogy akarjam?!

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan mennyire tartozik ez ebbe a témakörbe...de az lenne a problémám, hogy sajnos a lap top-omon a C-lemezen amin vannak a driverek és ehhez hasonló fontos dolgok ( mig az F lemezen tárolom a képeimet, filmeket és játékokat) egy ideje már állandóan kiírja nekem hogy a nincs rajta hely de lemezkarbantartóval rendbe tehetem...elhatároztam, hogy végre rászánom magam és megcsinálom...de amikor kiválasztotta a fájlokat magától meg hasonlók..utána megkérdezte, hogy biztosan akarom-e....és hát ez eléggé elbizonytalanított...ha arra megyek, hogy igen tömörítse ezeket a fájlokat (c lemezen) ugye semmi bajom nem lehet belőle ?!

mert semmi kedvem nem lenne újrapakolni a gépet...leszedni a zenéket...ismerősöktől összeszedni a képeket..hasonlók.

előre is köszönöm a hasznos válaszokat ! :)

2012. máj. 18. 20:48
 1/3 anonim válasza:

Pár trükk:

A Window-->temp mappából törölj mindent, az csak szemét.

Csinálj tördezettségmentesítést.

Töröld le azokat a programokat amiket nem használsz, márha a c meghajtóra van telepítve.

Amúgy ha meghajtód van, mind1 hogy fizikálisanan vagy partícionálva, akkor nem szállnak el a az f meghajtón lévő adatok, ha újrarakod a c meghajtón az oprendszert.

2012. máj. 18. 20:55
 2/3 A kérdező kommentje:

És ez a bizonyos töredezettségmentesítés ez biztos minden esetben jó ?! Mert még a régebbi asztali gépemnél is csináltam ( egy informatikus ajánlásával) és hát eléggé pórul jártam vele...nagyon nehezen kapcsolt ki és be utána a gépem.

de ha jó. akkor még arra szeretnék rákérdezni, hogy hol kell ezt csinálni ?!

köszönöm a választ :) !!

2012. máj. 18. 20:58
 3/3 anonim válasza:
Valójában a lemeztöredezettségmentesítés nem szabadít fel helyet, hanem egy általánosságban elvégezendő karbantartási feladat. A merevlemezen a fájlok sokszor töredezetten vannak elhelyezve és ez ronthat a pc teljesítményén. Ez főleg az xp és előtti op rendszereknél fordul elő, pl win7nél már szinte nem is kell használni ezt a funkciót. Végrehajtása Meghajtó-->Jobb gomb-->Tulajdonságok-->Eszközök fül-->Töredezettsémentesítés
2012. máj. 19. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!