Melyik ingyenes vírusirtót tegyem fel a laptopra?
Most fent van a Norton Internet Security, de azt olvastam, hogy pl. az Avira, Avast! jobb. Hagyjam a Nortont (most 90 napos próbaverzió van rajta) vagy pedig telepítsem fel az Avirát vagy az Avastot? És ha fent van az új, gondolom a Nortont töröljem, ugye?
Valamint milyen tűzfalat ajánlotok? Töltsek le azt is külön, vagy elég ami a gépen eredetileg van?
Ha Win7-ed van, akkor szerintem a saját tűzfala megfelelő. Nekem Avira van fent, Outpost 7.5 tűzfallal, ide még semmi káros nem jött be.
Lehet válogatni az ingyenesek közül is, AVG 2012, Avira, Avast, Panda Cloud , stb.
Én az Avirára szavazok, de majd jönnek mások, és megcáfolják.
A saját tűzfal átlagos felhasználónak tökéletesen megfelel. Az előbb felsoroltak közül mindegyik megfelelő, én a Panda Cloudot használom, mivel a legkevésbé terheli a gép erőforrásait, ugyanis az ellenőrzés nagy részét a saját szerverein végzi el. Azonban fontos tudni, hogy a vírusirtók gyengéje, hogy sok kémprogramot nem képesek felfedezni, pedig ezek a "férgek" ma már sokkal inkább veszélyeztetik a gépünket, mint a "hagyományos" vírusok. Ezért célszerű feltelepíteni pl. az állandó védelmet biztosító Spyware Terminator 2012 nevű progit. Ingyenes és automatikusan frissül.
Ha leváltod a Nortont, akkor pedig távolítsd el, minek foglalja a helyet a lemezen.
Én nem használok semi virus irtót a laptopomon persze aki nem ért hozá meg fél anak jó
avast ot mindenki rosznak tartja (én is) valaki nem persze lehet azt is használni
avg a legjobb szerintem de kb fele olyan lasu lesz töle laptop
avira t is hasznaltam régen nagyon kis egyszerü és kicsi nem terhelte rendszert ma már lehet hogy másmilyen nemtudom
én avastot nem használnám (bugos : hibás ezt irják róla)
avirát haszhnálnám ha nagyon muszály lene de ha roszab let mint volt akor inkáb nem csinálok semi veszélyest (és vagyis virus irtot se teszek fel ami rezidensen /állandóan fut/)
windows defendert természetesen mindég frisitem (meg azt a havi windowsos kártevö irtó frisitését)
Vagyis amig ingyenes használdva nortont föleg ha nem lasitja gépet. aztán meg avira
de sokszor nem elég a virus irtó
kémprogram irtó is kel gépre (olyasmi mint a defender csak hát egy masik /spybot/)
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:22, 13:25:
Az összes modern vírusirtó tartalmaz kémprogram keresőt is, nem kell hozzá külön feltenni. Esetleg kiegészítő védelemnek a Malwarebytes' Anti-Malware ingyenes verzióját érdemes néha lefuttatni, annak nincs rezidens védelme, így nem akadhat össze semmivel.
Az avast-ot meg ne hord le azért mert azt hallottad hogy bugos... Olyan vírusirtó nincs ami egyáltalán nem bugos, de avast-nál azért elég gyorsan kijavítják, ha van is benne.
Az avirát meg nem ajánlanám avast helyett, nem tud magyarul, nincs web védelme csak ha engeded hogy feltegyen egy toolbart is, és nem igazán fejlődik, az új verziónak is csak a kinézetén változtattak, a lényeg maradt ugyanaz ami eddig... Régebben nagyon jó volt a felismerése, de már az avast is utolérte, és az fejlődik is egyfolytában.
(Egyébként a helyesírásod szörnyű, sehol egy írásjel, kb minden 3. szót rosszul írtad le, alig tudtam kibogozni mit akarsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!