AVAST meghülyült vagy valamit beszedtem?
Mit ír ki Folyamat alatt? (legutolsó sorban van a Folyamat: ... )
Valamelyik folyamat kártékony URL-re akar csatlakozni, ahonnan további kártevőket töltene le.
Futtasd a Malwarebytes' Anti-Malware programot!
Futtasd le az ESET Online Scannert:
Ezt írtam, nézd át légy szíves még egyszer:
Mit ír ki Folyamat alatt? (legutolsó sorban van a Folyamat: ... )
Valamelyik folyamat kártékony URL-re akar csatlakozni, ahonnan további kártevőket töltene le.
Futtasd a Malwarebytes' Anti-Malware programot!
Ha fertőzésgyanús a gép, a gépen levő vírusirtót felesleges lefuttatni, mert nem fogja megtalálni a vírust!!!!! Ha megtalálná, akkor már réges rég kinyírta volna magától!!
Adott egy kártevő, amit az avast! nem ismer, ezért bejutott a gépedre. Ez a kártevő 10-15 percenként csatlakozni akar egy URL-hez, amiről még további kártevő(ke)t töltene le. Az URL-t viszont ismeri az avast!, mint káros URL-t, ezért blokkolja.
A vírusriasztásban a Folyamat sorban kiírja a program nevét, ami az URL-re csatlakozna. Ezért kérdeztem, hogy abban a sorban mi áll.
A Malwarebyres' Anti-Malware, vagy Emsisoft Free Emergency Kit vagy ESET Online Scanner pedig megtalálná esetleg a kártevőt, és leirtaná.
Persze, tedd át, hogy ne zavarjon, csak ezzel pont azt a védelmet lövöd ki, hogy még több szemetet pakoljon a gépedre az az egy, amelyik próbálkozik.
Ha munkahelyi számítógép, akkor nincs rajta esetleg valami "fizetős" vírusgyilok? mi NOD32-t használunk, és nincs panasz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!