Meghülyült a virusirtóm?
A "biztonsági rég blokkolva" nem gond. DCOM vagy LSASS Exploitokat blokkol. Elvileg féreggel fertőzött gépekről szeretnének férgek bejönni a gépedre. Biztonsági résen keresztül.
A "rosszindulatú URL blokkolva" üzenetek úgy, hogy nem is netezel, gázak. Egy folyamat szeretne egy kártevőt letölteni, még az is lehet.
Fotózd le kérlek ezeket a riasztásokat!
A biztonsági réses üzenetből az "objektum" sor a fontos, a másikból a "folyamat" és az "objektum" sor.
De kérek képeket!
84%-os: Azért nem így van.... komolyabb gond lehet ott.
Ha az avast! URL-t blokkol, annak két oka lehet:
- Böngészel, és veszélyes oldalra vagy annak a közelébe kerülsz.
- Egy processz (folyamat) valami oknál fogva kártékony oldalt kísérel meg elérni, ahonnan pl. kártevőt akar letölteni.
Tehát a legközelebbi (ha több van, akkor többet is) "ROSSZINDULATÚ URL BLOKKOLVA" ablakot légy szíves, fotózd le és tedd fel ide.
Ingyenes, regisztráció nélküli képfeltöltő:
A 135-ös porton keresztül támad be a féreg. Rakd be a pipát, hogy ne mutassa ezt az ablakot a jövőben.
Képet úgy készítesz, hogy lenyomod a Print Screen (Prt Src) gombot, majd megnyitod a Paint-et, Szerkesztés -> Beillesztés. Körbevágod a keletkezett képet. Majd elmented, de ne az alapértelmezett formátumban, hanem tanácsos a fájltípust átállítani .png-re.
Van tűzfalprogramod?
Amúgy a ROSSZINDULATÚ URL BLOKKOLVA szöveg problémás, ha úgy jelenik meg, hogy közben nem is netezel.
Jól látom, hogy ez egy XP? Annak a tűzfalánál bármi más jobb. Kapcsold ki, és tegyél fel egy Comodo-t (remélem, nálad nem jön elő a bug, ami engem elüldözött tőle), Outpostot vagy Zonealarmot (több mindent csinálnak, neked tűzfal kell tőlük, kódokat itt találsz hozzá: serials.ws (csak kódot, ne crackeld!)
Outpost pl megfogja ezeket a támadásokat az avast előtt (használtam azt is), csak ajánlani tudom (csak azért cseréltem le, mert lejárt a próbaidő, de talán mostanra van fent normális kód)...
Avastnál meg (előzőnek) hiába jelöli be az ablakot, ugyanúgy löki a magáét, csendes mód az egyetlen, ami használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!