Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Szerintetek ki tudják nyomozni...

Szerintetek ki tudják nyomozni hogy nálam van?

Figyelt kérdés
Máma a barátnőmmel az egyik üzlet próbafülkéje előtt találtunk egy sony ericsson xperia mini-t. Felvettük és eltettük. Kivettük a sim kártyát és eldobtuk. Letudják nyomozni h kinél van?
2011. jún. 2. 19:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
hát szerintem egyből mennek a szolgáltatóhoz, vagy nemtom hova, ahol bejelentik a telefon eltűnését és letiltják a telefont. nem tudom hogy ez hogy működik de a többség szerintem ezt teszi..
2011. jún. 2. 19:04
 2/17 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem rohadt nagy cigányok vagytok amúgy :)

További szép napot!

2011. jún. 2. 19:05
 3/17 anonim ***** válasza:
Használ a telefon a hálózatba lépésnél egy azonosítót, ami alapján igen.
2011. jún. 2. 19:06
 4/17 anonim válasza:
Igen, amint tesztek bele SIM kártyát, és használjátok le tudják nyomozni, ha bejelentik, és figyelik. Mindegy, hogy ki SIM kártyája van benne, akkor is le tudják nyomozni.
2011. jún. 2. 19:15
 5/17 A kérdező kommentje:
Az emberek mind cigányok, én csak bosszúból tettem el.. Nekem is már millió dolgomat lopták el, ill. ha elhagytam soha nem láttam viszont :) Pech, ez van és nem érdekel mit gondoltok, de köszönöm a válaszokat
2011. jún. 2. 19:26
 6/17 anonim válasza:
Akkor szerintem használhatjátok a telefont, nem hiszem hogy bejelentik, amúgy is lehet, hogy ők is úgy vették használtan, és azt se tudják, hogy honnan van, meg nem sokat tudnak róla. Ha meg véletlenül mégis bejelentenék, és lenyomoznák, akkor meg megmondjátok, hogy úgy találtátok.
2011. jún. 2. 19:27
 7/17 anonim ***** válasza:
Ezzel az a baj, hogy nem azon állsz bosszút, aki megkárosított. Emlékszel, hogy mennyire fájt/dühített az, amikor megloptak és miket kívántál az elkövetőnek? Na most ugyanezt csináltad egy másik embernek alaptalanul, azaz ugyanolyan szintre süllyedtél magad is és még próbálod megmagyarázni, hogy ez "kiérdemelt" lépés volt részedről. Nagyon szomorú.
2011. jún. 2. 19:33
 8/17 anonim válasza:

de most mit tegyen?ha leadja az informacional azok a kocsogok nyuljak le..igy legalabb neked lett egy telefonod.

amugy nem nyomozzak le mert azt komolyabb ugyeknel csinaljak..nem egy szaros elveszett telefonnal..ha nem tudsz valamit inkabb maradj csonbe..

2011. jún. 2. 19:44
 9/17 anonim ***** válasza:

Az 1978. évi IV. törvény a Büntetőkönyvről

325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el.

Szerintem k*rva gyorsan adjátok le a rendőrségen! IMEI-szám alapján be tudnak mérni másik SIM-el is.Ha bejelentik és miért ne tennék? Kimennek házkutatás, megtalálják. Jobbik esetbe csak 1 év felfüggesztettet kapsz. Megéri? Ha eladod, vagy leadod boltba az orrgazdaság.5 év, ha jól tudom.Ha meg rádbizonyítják valahogy, hogy loptad akk. meg még nagyobb gáz...

2011. jún. 2. 19:51
 10/17 anonim ***** válasza:
És ha nem adja le, mert nem bízik az információban, de megvárja, míg felhívják? Vagy a telefonkönyvből megcsörgeti pl az Anyu/Apu számát...ha vissza akarja adni, akkor meg lehet oldani simán. És ha az információs nyúlja le, akkor is a saját lelkiismeret tiszta marad. Tudom, Magyarországon vagyunk, ne is álmodjak becsületes emberekről...mindenki sakál.
2011. jún. 2. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!