Ki tudják nyomozni változó IP cím alapján a hamis bloggert?
Már írtunk 2 hete. Semmit nem lépnek. Bescanneltük a személyi igazolványomat is, hogy igazolni tudjam, hogy én vagyok az a személy akiről szól a blog és nem valós.
Ezért szeretnénk már rendőrséghez fordulni.
A rendőrség ki tud nyomozni sok olyan bűnözőt, akinek még lakcíme sincs, nemhogy IP címe. :)
Természetesen igen, a dinamikus IP cím lenyomozható.
Hogy milyen büntetés? Véleményem szerintem amit leírtál nem bűncselekmény, tehát nincs büntetés.
Ha úgy érzed ezzel neked kárt okozott (nem csak anyagi kár lehet kár) és erről meg tudod győzni a bíróságot is, polgári peres eljárásban követelhetsz tőle kártérítést.
Menj be a helyi rendőrörsre és kérdezd meg, mit tehetsz! Szerintem is a polgári pert fogják javasolni.
Másik megoldáshoz se kell sokat gondolkozni... Ha van olyan ismerősöd, aki "kemény legény", akkor azzal (és társaival) keresd fel a blogot író személyt (gondolom tipped csak van) és próbáld jobb belátásra bírni!...
Mind a kettő megoldás macerás, viszont az egyik törvényes a másik "öntörvényes"...
Igen IP cím alapján le lehet nyomozni bárkit még akkor is ha dinamikus (állandóan változó)ip-je van, mert a szolgáltató köteles megőrizni minden adatot arról, hogy kinek mikor, milyen ip volt kiosztva. (Sőt akkor is le lehet ha vpn titkosított szerveren keresztül netezik, de ebbe most ne menjünk bele :))
El kell menni a rendőrségre és feljelenteni, ugyan is ez bűncselekmény.
Rossz hírnév keltése, becsületsértés, személyes adatokkal való visszaélés, és még sorolhatnám a leendő vádirat pontjait :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!