Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha felraktam a Linux Mintet...

Ha felraktam a Linux Mintet és f*szán működik akkor letörölhetem a windows-t?

Figyelt kérdés

Van 2 merevlemezem, egyiken maradt a win10 másikra tettem a Linuxot. Illetve van egy pendrive ami a Linux telepítője. Tehát ha valamit még ezek után is elszúrnék. Akkor legvégsőbb esetben, kiszedem a rossz op. rendszer SSD-jét, és a meglévő üresre felteszem a pendrive-ból az üres Linuxot. Azon keresztül még ha nagyon akarom (bár szerintem nem lesz ilyen, ha csak nem lesz olyan munkám hogy speciális windows támogatott program kell hozzá) le is tölthetem a windowst.

Netezésre használom a PC-t amúgy, minden a böngészőből fut. Meg tudom sokaknak bagatel dolog, de nekem tetszik hogy kevesebb ikon van és nincsennek felbukkanó értesítések sem. Szóval marad a Linux.

Már átértem a folyón, csak kérdés hogy felgyújtsam magam mögött a hidat vagy sem.

2023. aug. 23. 15:26
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

40: Fordítva kell megközelíteni: a Linux "értse" a Windows-os kódokat, futtassa a Windows-os programokat, akkor sokkal több emberhez eljuthatna. Így viszont csak burokba zárja magát és a felhasználóit.

A FB-on is ez van, aki csak az egyik politikai irányzatot fogadja el, idővel csak olyan hírek jönnek fel neki, és azt fogja hinni, hogy mindenki azt vallja, amit ő.

2023. szept. 29. 19:06
 42/59 anonim ***** válasza:

A probléma csak az, hogy ez nem így működik az informatika világában meg kb. sehol sem. A programokat fejlesztik az oprendszerekre és soha sem fordítva. A kisebb dolgot igazítjuk a nagyobb, bonyolultabb dologhoz.

Ha úgy lenne ahogy mondod, akkor nem Linuxról, hanem Windowsról beszélnénk, hisz például a .exe és a .dll fájlok kimondottan Windowsra lettek tervezve.

Linuxon ezek helyett ott az ELF és az .so fájlok.

A fejlesztőknek pedig úgy kéne elkészíteni a programjukat, hogy a forráskódot Linux-ra is le lehessen fordítani és akkor a .exe helyett ELF lenne a dll helyett meg so vagy lib vagy akármi és már működne is.

Persze ez nem ilyen egyszerű, de még mindig egyszerűbb, mint az oprendszert úgy átírni, hogy a Windowsra tervezett futtatható állományt natívan értelmezni tudja a Linux vagy bármilyen Unix-szerű rendszer.

2023. szept. 29. 22:46
 43/59 anonim ***** válasza:
42: Még jól is hangzana, ha a Windows esetében nem oldották volna meg a Linux-támogatást egy alrendszerben. Úgyhogy bizony, a rendszer is igazodhat a programokhoz. Szóval jó, amit írsz, de sajnos nem igaz.
2023. szept. 29. 23:08
 44/59 gentoojedi ***** válasza:

"Még jól is hangzana, ha a Windows esetében nem oldották volna meg a Linux-támogatást egy alrendszerben."

Ezt megoldották Linuxon Windowssal is. Csak a neve nem ugyan az. Linuxon ennek megvalósítására több alkalmazás is van. Pl:

Virtualbox, VMware, Qemu

"Úgyhogy bizony, a rendszer is igazodhat a programokhoz."

Hát a Windows az alrendszerrel ezt pont megcáfolta. Ha állításod igaz lenne, akkor Windows képes lenne natívan futtatni az elf és társait.

2023. szept. 30. 01:01
 45/59 anonim ***** válasza:

"Szóval jó, amit írsz, de sajnos nem igaz."

De igaz, csak kevered a szezont a fazonnal. Tanulj egy kicsit (vagy sokat) az oprendszerek működéséről és akkor talán megérted, mert látszik, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal. A WSL-t ne keverd ide, ez egyfajta virtualizáció. Ilyesmi pedig létezik Linuxon is. Natívan, virtualizáció vagy valamilyen futtatási környezet nélkül egyik rendszer sem támogatja a másik rendszerre készített futtatható állományt és könyvtárat.

2023. szept. 30. 02:25
 46/59 anonim ***** válasza:

Nézzük tényszerűen a dolgot: adott egy nyílt rendszer, amin a játékok 50%-a fut csak, sokuk nem natívan, hanem csak emulátorral, csökkentett teljesítménnyel, a programok 50%-a szintén nem fut. A másik rendszer zárt, de szinte minden, amit megkívánsz, elmegy rajta, gördülékeny a használata. melyiket választanád?

Elég rossz érzés lehet, hogy meglátsz egy programot, játékot, és kipróbálnád, de jön a válasz, hogy "Sajnáljuk, de ez nem fut Linux alatt." Na, ezért nem kell a legtöbb embernek, ezen kellene javítani. Csak egy példa: a kereskedelemben is a boltoknak kell "leereszkedni", akciózni, hogy bevonzzák az embereket, és nem fordítva.

2023. szept. 30. 10:03
 47/59 gentoojedi ***** válasza:

"Na, ezért nem kell a legtöbb embernek, ezen kellene javítani. Csak egy példa: a kereskedelemben is a boltoknak kell "leereszkedni", akciózni, hogy bevonzzák az embereket, és nem fordítva"

Rosszul látod a dolgokat. A linuxnak nem az a célja vagy érdeke, hogy mindenki azt használja. A hasonlat azért is rossz, mert nincs abból plusz bevétele, ha többen használják. Eleve nem lehet, ha ingyenes.

A probléma veletek van kedves linuxszal elégedetlenkedő felhasználók, mert Ti akarjátok mindenáron használni a linuxot, csak nem tudom miért. Miért nem jó Nektek a Windows? Mert valamiért nem jó.

A linux soha nem fog leereszkedni arra a szintre, hogy windows alkalmazásokat natívan legyen képes futtatni. Mert abban a pillanatban nem lenne többé linux. Az egy másik windows lenne. Ezt nem vagytok képesek megérteni.

2023. szept. 30. 10:17
 48/59 anonim ***** válasza:

Épp ezért mondtam, hogy aki minden áron a Windowsos programokhoz ragaszkodik, annak nem kell Linuxot használnia, mert ez egy másik világ és nem szabad elvárni azt, hogy teljesen olyan legyen, mint a Windows.

Többit gentoojedi leírta...

2023. szept. 30. 11:20
 49/59 anonim ***** válasza:
47: Tévedésben élsz, senki nem akarja használni a Linuxot, tudjuk, milyen fapados, és a használata is a barkácsolással egyenértékű. Mindössze azt nem értem, hogy egyesek miért ragaszkodnak hozzá így is, amikor a világ egyértelműen nem a Linuxot választja, vagy jólesik "szemben menni az árral" akkor is, ha emiatt sok mindenből kimaradnak?
2023. szept. 30. 11:39
 50/59 anonim ***** válasza:

Látod, megint a saját tudatlanságodra alapozva hozol rossz előítéleteket.

Ezen ponton már felesleges tovább vitázni. Neked mondhat akárki akármit, akkor is szerinted az lesz az igaz, ami a te fejedben kialakult, egy hamis kép.

A valóság pedig megközelítőleg sem ilyen.

Ugyanúgy dobálózól a "fapados", "barkácsolással egyenértékű" és hasonló kifejezésekkel, holott ez nem igaz.

"Mindössze azt nem értem, hogy egyesek miért ragaszkodnak hozzá így is, amikor a világ egyértelműen nem a Linuxot választja"

Látszik, hogy nem érted. És te ezek után valószínűleg soha nem is fogod megérteni. Fogadd el, hogy te alkalmatlan vagy e rendszer megismerésére és használatára, de ettől függetlenül sokak el sem tudják képzelni a számítógépeket Linux nélkül, legyen az akár munka vagy otthoni átlag felhasználás céljából.

Szerencsére nem mindenki úgy gondolkodik mint te, hogy képtelenek elképzelni a számítógép használatát a megszokott, beidegződött Windowsos dolgok és programok nélkül. Te képtelen vagy erre, ezért is nem érted az említett dolgot.

2023. szept. 30. 17:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!