Ha felraktam a Linux Mintet és f*szán működik akkor letörölhetem a windows-t?
Van 2 merevlemezem, egyiken maradt a win10 másikra tettem a Linuxot. Illetve van egy pendrive ami a Linux telepítője. Tehát ha valamit még ezek után is elszúrnék. Akkor legvégsőbb esetben, kiszedem a rossz op. rendszer SSD-jét, és a meglévő üresre felteszem a pendrive-ból az üres Linuxot. Azon keresztül még ha nagyon akarom (bár szerintem nem lesz ilyen, ha csak nem lesz olyan munkám hogy speciális windows támogatott program kell hozzá) le is tölthetem a windowst.
Netezésre használom a PC-t amúgy, minden a böngészőből fut. Meg tudom sokaknak bagatel dolog, de nekem tetszik hogy kevesebb ikon van és nincsennek felbukkanó értesítések sem. Szóval marad a Linux.
Már átértem a folyón, csak kérdés hogy felgyújtsam magam mögött a hidat vagy sem.
28: Szólíthatom GentooJedi Uramnak? Mit parancsolna még? :D
29: Köszi a tippet, majd megnézem, ha lesz időm rá.
30: Igen, előbb-utóbb szinte mindenki visszatér Linuxról Windowsra, nem mindenkinek jön be a fapad-életérzés, csak az igazán elszántaknak. A Windows mindent alád tesz, Linuxon mindenért meg kell dolgozni. Lehet, hogy nyíltabb a rendszer, na de milyen áron...
Kb. mint egy modern autó meg a Trabant. Igaz, hogy a modern kocsit nem tudod bütykölgetni, de az utazás minősége és a kényelem sokkal jobb, mintha Trabanttal mennél.
"Szólíthatom GentooJedi Uramnak?"
Kezdésnek nem rossz.
"Mit parancsolna még?"
Tanuld meg azt a k*ott Linuxot, azt akkor nem fröcsögsz hülyeségeket, úgymint:
"Kb. mint egy modern autó meg a Trabant"
Ami a dizájnt illeti, lehetne még fejlődni-e. De ott meg a Windows mintha hanyattlásnak indult volna. Mellesleg nem az a lényege egy oprendszernek, hogy csilli-villi legyen.
Ha meg a működését hasonlítod a trabanthoz nagyon tévedsz.
De ha már autós példa, akkor az alábbi hasonlat jobb rá.
Képzelj el egy olyan autót, aminek a műszerfalán csak egyetlen egy gomb van. Az az egy gomb látna el minden funkciót. A funkciókat pedig az alapján lehetne változtatni, hogy milyen hossza, milyen gyorsan, hányszor egymás után és milyen mélyen nyomod le. Tudom ez egy picit bonyolultabb, mint egy műszerfalat teleszórt gombsorozattal, amin még feliratok is vannak.
"...Lehet, hogy nyíltabb a rendszer, na de milyen áron..."
Mindennek meg van az ára. A szabadságnak is. Vagy akár az egészséges életnek is.
Van az a mondás:
Könnyű edzés, nehéz élet.
Nehéz edzés, könnyű élet.
Az ilyen kényelmes embereknek, mint Te, akik mindig a könnyebb utat választják, kisebb is az életterük, kevesebb lehetőségük akad az életben és nagyobb eséllyel élnek rövidebb ideig vagy hosszabb időt élnek betegen...
#34 De miért hiszed azt, hogy a Linux fapados? Nem értem.
"A Linuxra (igen, Ubuntu) is jó ránézni, de ennyiben ki is merül a dolog, és ez az, ami nagyon szomorú."
Nem igaz.
Csak azért gondolod ezt így mert nem működött valamiért az NVIDIA driver?
Windowsnak is vannak hibái, előfordulhatnak ott is driver problémák.
Miért pont a Linuxot nézted ki ekézésre? Miből gondolod, hogy a Windows olyan hiperszuper?
Csak kíváncsiságból, te mire használod a géped? Milyen programokat használsz? Ha játszol, milyen játékokkal?
Fogadni merek, hogy ezekre mind van Linuxos megoldás/alternatíva.
#36 Senki sem mondta. Csak annyira a Linuxra vagy kiakadva, hogy milyen fapados, mintha más rendszer tökéletes lenne.
#37 Nem hinném, hogy őket érdekelné a KDE dizájnja. Azért, mert kicsit hasonlít nem feltétlenül jelenti azt, hogy kopizza.
37: Ennyi erővel az autógyártók is másolják egymást, mert mindegyik 4 kerekű meg kormánya van, elöl 2 lámpa stb..
38: A Linux esetén szerintem a kinézettel semmi gond. A baj az, hogy sok Windows-os program nem megy rajta vagy csak bütyölés után. És nem, nem alternatíva kell, hanem az a program, amit használ az ember. Oldják meg, hogy menjen, van elég okos programozó, ezt is meg lehetne oldani, csak akarni kell.
Igaz, de ha valaki nem hajlandó egy alternatívát megismerni, akkor neki eleve nem is való a Linux, hisz az is egy alternatív rendszer, nem Windows. Ezért is nem való némely embernek.
Az igaz, hogy sok olyan program nem megy rajta, ami Windowson igen.
Meg is lehetne oldani, hogy menjen, csak épp nem akarják. Ezt pedig az adott program gyártójától kellene kérni.
Ugyan ez van játékok esetében is.
Ha kéred tőlük, hogy portolják Linuxra az adott játékot, vagy legalább oldják meg, hogy Protonnal működjön, akkor csak jön a sablonos duma, hogy "nem éri meg a befektetett energiát, mert kicsi a részesedése" meg hasonlók...
Pedig azért is kicsi a részesedése, mert sokan így gondolkodnak.
Játékok terén egyelőre ezért problémás a rendszer még. (Persze nem minden játék esetében.)
Programoknál pedig, aki ezt a problémát felismeri, az nem azt az adott programot bütykölni Wine-al, vagy vár arra, hogy portolják a fejlesztők, ami valszeg sosem fog megtörténni (pl. Adobe termékek esetében), hanem megtanul és használ egy alternatívát. Akit pedig ez nem érdekel, az ne használjon Linuxot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!