Haverom vírust kapott a gépén, megoldhato?
hali, szoval haverom letoltotte a filmora 9-et piratebye-rol (v mi a neve) és vírust kapott. avast nem érzékelt semmit. piratebye biztonsagos aztmondták. malwarebytest nem nyitotta meg. töltött le még képeket is. és ennyi. jah meg szintúgy piratebyerol jatekot. de én nem kaptam virust pedig ugyan azt toltottem le. sőt, jó sok játékot még.
a probléma a géppel: opera, chorme, brave betölt, de nem visz tovább. mert valami errort ír. feladatkezeloben bezártam egy furcsa nevu folyamatot, és ment rendesen 1 percig amikor kékhalált kapott (windowsos kékhalált)
OP: revios
Roblox tölt es kidob. (bár ez lehet játék hiba) de ha betolt akk kékhalált kap. megnéztem a biost, hátha a cpu hőfokkal van a baj, biosban 57fokos volt, emeltem a venti rpm-én de semmit nem változott a windowsos kékhálál dolog.
tudnátot segíteni? vannak rajta képek amik fontosak lennének neki.
jah és a beállitásokat nem nyitja meg. elkezd tölteni és kidob. ennyi volt.
miert mi a bajod a revios-el? ha nem tetszik nem használod. egyszeru es nagyszeru. en azt kerdeztem hogy tudnátok-e segiteni, es erre kapok egy olyan valaszt hogy "Na, Revision, és én már azt hittem, hogy ennél hülyébbnek nem nézhetünk... :D"
mondjuk... 2023🙂
"miert mi a bajod a revios-el?"
Mondjuk az, hogy egy összegányolt (és egyébként illegális) rendszer. (Mielőtt nekiállnál megint okoskodni, nézz utána a Windows felhasználási feltételeinek! Gyakorlatilag minden komolyabb módosítást tilt a licenc.)
Vagy mondjuk az, hogy lehetetlen ellenőrizni a módosításokat, mert nem elérhető a forráskódja? Persze, ez nem neked szólna, viszont akik hozzáértők, azok hamar ki tudnák szűrni, ha lenne benne némi sumákság.
Illetve az, amit már említettem, hogy ezekkel a mókolt-gányolt rendszerekkel halmozottan több a probléma.
"mondjuk... 2023🙂"
Igen.
Talán idénre már illett volna elérni oda, hogy tiszta forrásból telepíts tiszta oprendszert.
Egyébként meg? kaptál választ a kérdésedre, szóval ne háborogj!
13-as szivembol szoltal.
12es
DE, ha illegális ahogy te állitod, kit erdekel? szerinted pont azzal fognak foglalkozni hogy lassu szar windows10 helyett gyors Reviost telepitettem fel? ugyan már.. és egyébként, sorolj már fel párat abból hogy mi a baj a revios-el, elne kezd nekem hogy nincs benne vírusirtó, mert az alap virusirto semmit sem ér, csak eszi a ramodat, meg a cpu-bol 1-2%ot.
"Talán idénre már illett volna elérni oda, hogy tiszta forrásból telepíts tiszta oprendszert"
Hajrá, én nem informatikus vagyok aki programozik, vagy egyéb, hanem egy normalis ember aki 24 orabol 3 órát leüll CS:GO-zni.
Egyébként meg? kaptál választ a kérdésedre, szóval ne háborogj!
Ha meg kaptam a válaszom, mi a gyásznak vagy még itt? normalisan feltettem egy kérdést, erre neked szúrja a szemed az hogy Revios van a gépen. hihetetlen😭
#13:
Azért cuki, amikor az osztja az "észt", aki még egy mondatot sem tud helyesen leírni. Majd ha elérted az általános iskola 2. osztályos szintet, szerintem utána beszélgessünk szakmai dolgokról.
Na, megtalálta zsák a foltját.
"ezek a "ganyolt" rendszerek semmi adatot nem gyujtenek rolad"
Oké, hogyjük el.
De ahhoz nem kell ám "Revision", hogy ne gyűjtsön egy oprendszer személyes adatokat. ;-)
"mint a retkes microfos meg gugli es sorolhatnam"
Ennek ellenére te (és a kérdező) mégis a "retkes microfos" rendszerét használjátok.
Ez most nem tudom, hogy szánalmas, vagy inkább vicces? Szidtok valamit agyba-főbe, erre meg csakazértis használjátok. Ez olyan, mintha én habzó szájjal szidnám az Opelt (vagy akármelyik autómárkát), hogy az így rossz, meg úgy rossz, de semmi mást nem lennék hajlandó venni. Persze, gondosan eltávolítanám róla az emblémáját, de továbbra is szidnám, meg sz**nak nevezném, viszont azokat is anyáznám, akik azt merik mondnai, hogy akkor ne Opelt használjak.
Ugyanez a helyzet veletek. Nem tetszik a Windows? Sokan vagyunk ezzel így. Csak ha valami nem tetszik, akkor nem azt használom.
"de hat persze olyan is kell mint te aki orommel adja at az egesz magan eletet ezeknek a [*******]"
Kérlek, idézd vissza, hogy hol írtam, hogy Windowst használok!
Tudod, a világon nem csak Windows, és gányolt Windows van. Van még ezeken kívül jópár más rendszer is. Rólam aztán egy bájtnyi adatot nem gyűjt a Microsoft, mert nem használom a termékeiket, és szolgáltatásaikat. Az meg, hogy a Google "tudja" rólam, hogy pl. mi a kedvenc filmem, milyen vízforralót vettem, vagy milyen könyvet rendeltem barátnőmnek, bocsi, de nem olyan dolog, ami zavarna, vagy amiből bármi bajom lenne. Amit meg nem adok meg, arról nem fog tudni. Tudod, lehet ésszel is használni a számítógépet. Nem csak a két véglet van: vagy kiteregeted mindened, vagy alufóliasisakban rettegsz, a laptop kameráját természetesen jól leragasztva.
"az nem illegalis hogy azt is kovetik melyik mappat nyitottad meg es kuldik a szerverre?"
Mondjuk tudtommal azt pont nem naplózzák, de egyébként ha nagyon jogászkodni akarunk, ha a felhasználási feltételekben leírták, akkor nem illegális. Persze, ettől még gusztustalan, ebben egyetértek. De mint mondtam, ezért sem használok Microsoft termékeket.
"fele annyi ram 5-10% plusz proci es vga teljesitmeny"
Nekem meg alapból 750 MB-ot fogyaszt a rendszer. Böngészőt, és Facebookot megnyitva 1,4 GB. Mellette még a Gyakorit megnyitva: 1,5. Ha még a PyCharm Communityt is megnyitom hozzá, akkor közelít a 2 GB-hoz.
Vagy ha a Steamet nyitom meg (a böngésző mellett), akkor 2,0 GB. Nem tudom, hogy Revi barátod hogy teljesít, de én ezt mókolás nélkül értem el...
"a halmozottan tobb problema meg a winfos frissitesekbe van"
Ez is igaz. De a válaszom erre is a következő: ha valami f..s, akkor azt nem kötelező használni. Igazából csak a Microsoftnak nem sikerült megoldani rendesen a frissítéseket. Azt meg azért említsük meg, hogy hordoz némi veszélyt magában az, ha bizonyos biztonsági fissítések nincsenek telepítve.
"DE, ha illegális ahogy te állitod, kit erdekel?"
Tudod, nem mindenki született szabályszegő. Nekem jobb érzés úgy használnom valamit, hogy tudom, hogy azt szabályosan szereztem meg. Nyilván nem mindenki ilyen. Valaki a lopott autóval is lelkifurdalás nélkül száguldozik. Vannak ilyenek.
"sorolj már fel párat abból hogy mi a baj a revios-el"
- Egy zárt forrású szoftvert módosít, aminek így a stabilitása nem garantált.
- A legalitását tekintve is eléggé kétes.
- Arra sincs biztosíték, hogy mi az, amiben módosítva lett.
"Hajrá, én nem informatikus vagyok aki programozik, vagy egyéb, hanem egy normalis ember aki 24 orabol 3 órát leüll CS:GO-zni."
Tehát szerinted a normális ember az, aki:
- nem ért komolyabban az informatikához
(- és pláne nem keres vele pénzt)
- Lődözik naponta 3 órán át,
- És természetesen nem tiszta forrásból telepít semmit.
Hát, ha neked ezt takarja a normális, akkor én nem is akarok a te fogalmaid szerint az lenni.
"Ha meg kaptam a válaszom, mi a gyásznak vagy még itt?"
És te?
Ezekkel az agyonmódosított rendszerekkel mindig csak a baj volt. Lehet, hogy mutatósabbak, meg bizonyos tekintetben hatékonyabbak az eredetinél, de cserébe sokkal több a probléma velük.
Még az XP idején kezdődött ez a divat. Akkor voltak ilyen Winter Edition, meg Simplecity, meg egyéb kreálmányok. Egyszer egy ügyfél hozza a gépét, hogy egyik játék nem indul rajta, pedig indulnia kell. Megnézem: az indítóképernyőről hiányzik a "Play" gomb. Ugyanazzal a telepítővel feltettem rendes Windowsra, múködött. Feltettem a gépére a tiszta Windowst, utána a játékot, működött. Feltettem neki a berhelt Windowst, utána a játékot, nem működött.
Sok ilyen eset volt, nem csak ez az egy. Ha valaki már úgy keres meg, hogy ilyen alternatív Windowsa van, illedelmesen megkérem, hogy keressen mást, kinőttem már abból a korból, hogy sufnitunningolt rendszerekkel szopjak. Minden ilyen gányolt Windowsnak eddig még volt valamilyen hibája, ami a rendes, tiszta rendszeren nem jelentkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!