Saját VPN-t szeretnék, megoldható lehet egy router segítségével? Igazából olyan router lenne az ideális számomra, amit config után tudok használni, és nem kell fizetős, havidíjas dolgokhoz kapcsolnom.
De a szolgáltató ugyanúgy értesül mindenről mivel gondolom a vpn-es routert kiengeded valahogyan az internetre, tehát ami a routernek adja a netet szolgáltató mindent lát.
Beszéltél még a geoblock ról. Akkor ha jól értem az egyik országban felállítanál egy vpn servert és azt egy másik országból érnéd el?
Nem lenne egyszerűbb előfizetni egy normálisabb vpn szolgáltatóra pl nordvpn,expressvpn vagy sok más. Ezek általában tamogatják hogy többfajta eszközre telepítsd, esetleg magát a routered egész forgalmát arra irányítsd.A nordvpn most 3$/hó-ért elég jó.
Persze ha van egy házad és bombabiztos gyors interneted egy másik országban akkor már nem annyira nagy meló csak nem értem az elképzelést.
Au internet szolgáltató nem fog bele látni a VPNbe.
A VPN szolgáltatód viszont már igen, bele láthat. Annyi a kérdés , hogy melyiktől félsz.
A VPN Igen CPU igényes feladat a router jó eséllyel nem fog 100megabitet vagy hasonlót kiszolgálni.
És persze megnövekszik a késleltetés mert idő lehet becsomagolni az adatot plusz ugye csak egy távoli helyen lép ki a netre az adatforgalmad.
Ahogy írták a DDWRTs routerek tudják ezt. Bár sok éve de sokat szívtam velük, macerás volt. Ma már Asus WRTs routereket használok, azok megbízhatóan, felhasználó barátan tudják ezt is.
De nagyobb sebességhez erős router fog kelleni, drága lesz. (Egyik legerősebb az Asus AC86u amiben duál 1.8ghz profi van. De lassan jönnek az AXes routerek is, de azok még horror áron )
TPLinkeknek gyenge procija van általában, azt tudd.
Én egyébként nem értem, hogy mit szeretnél elérni.
Egy A internet szolgáltató elől elakarod rejteni a forgalmad, Amit átvezetsz egy B helyre, ahol már láthatja az internetszolgáltató?
Más országokban vannak ezek, hogy értelme legyen ? Vagy mi a kulcs ?
Csak érdekelne, ennyi...
Nehezen érthető a kérdésed ismét.
Ki a VPN szervernek és ki a VPN kliens ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!