Úszással mennyi idő alatt lehet szert tenni látványos vállakra? Sokkal hatékonyabb mint a testépítés?
úszással nem lehet szert tenni látványos vállakra.
Testépítéssel, súlyemeléssel, birkózással, evezéssel lehet.
Az úszással szép szálkás izmozatod lehet, és nagy hátad, vállad :) Hidd el jobb. Most sok kondis megcáfolhat, de menj le egy uszodába és nézzd meg a vizipolósokat, vagy az úszókat! Sokkal nagyobb hátuk van mint a kondisoknak, kivéve akiknek a kondi az az életük és versenyszerűen tolják.
Lány létemre a vizipoló miatt nagyobb hátam, és vállam van mint egy csomó srácnak xD Nem túl nőies, de ez az úszás miatt van így ! + az úszás mellet szoljon, hogy olyan tüdőkapacitásra tehetsz szert amellyel egyetlen más szárazföldi sport sem versenghet :) Ennek következménye, hogy az állóképeséged is kifejezetten jobb lesz, persze ezt csak mellékesen említem :)
egy frászt van az úszóknak, meg a pólósoknak nagy hátuk...
a pólósok alapból nagydarabok, a testméreteikhez képest nem széles a hátuk válluk.
ha nem akarsz gyúrni,de széles vállakat, hátat akarsz, akkor bírkózz, evezz, dzsudózz
Kedves utolsó előtti leányzó! Az úszástól nagy háta lesz az embernek, ez igaz, csak évek alatt, de emellett semmi válla/karja/hasizma/combja. Ettől még az úszás egy nagyon jó sport, csak nem annak való akinek konkrétan az izmosodás a célja, arra - mint a neve is mutatja - a testépítés a legjobb.
Egyébként a vízipólósok nagy része dagadt, a haladó-profi úszóknak meg akkora hátizma van mint egy 1-1,5 éve edző testépítőnek.
De hogy én is mondjak egy példát: haverom tizedikben már 7. éve triatlonozott, akkor 185 centis létére 70 kiló volt, minden nap edzett, de amióta csak heti 1-2x úszik, meg 2-3x kondizik fölszedett 15 kiló izmot 4 év alatt.
köszönöm a válaszokat,megtudtam amit akartam...2 éve testépítek de én hülye vállazni 4 hónapja kezdtem csak el,mert másképp elvinné a többi gyakorlat hatékonysásgát,ezért van sok lemaradásom vállban.viszont a legjobb a testemen a hátam.és a váll csontszerkezetem viszonylag előnyös.
előtte meg 5 évig Judoztam,szóval a tökéletes "x" alaktól márcsak egy nagyon szépen kerekedő váll hiányzik.
szóval aztmondjátok az alap maradjon a súlyzós edzés,az úszást beiktathatom de nemszükséges.köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!