Az úszás mennyire építi az izmokat?
Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok 180centi és 75kg. Sajna a hasamon meg a combomon látszik egy kis háj. Azon gondolkoztam hogy hetente kétszer elmegyek úszni. Azért akarok úszni mert apám a korába elég jó úszó volt a bátyja meg vízilabdázot így nem állna tőlem messze a sport. Óvodás korom óta tudok már úszni úgy hogy ezzel nincs baj. Mennyit kéne ússzak hogy ,,izmos'' legyek? Egyáltalán lehet vele izmot szerezni?2017. okt. 23. 19:55
1/2 anonim válasza:
Az úszás elsősorban zsírégető, aerob mozgás. Önmagában az úszástól alig fogsz izmosodni. De a zsírpárnák ledolgozására nagyon jó és az egész testet megmozgatja. Ha erősödni akarsz, akkor mellé egész testes erősítő edzést csinálj.
2/2 anonim válasza:
Inkább atletikus alkatod lesz tőle. Én 1,5 éve úszok heti 3-4 alkalommal. Leugrott rólam 30kg felesleg, így látszik a kockahas és a széles mellizmok, de nem lett olyan, mint egy testépítőnek. A tricepszemen és a vállam elülső részén látszik még meg az úszás, meg megvan a V alak. Összességében nekem bejött.
Annyit hozzátennék, hogy ehhez fontos az úszás intenzitása. Van egy csomó ember, akikkel nagyjából egy időben járunk régóta és aki csak mellúszásban tolja végig vagy hibás techinkával gyorsúszik, azon alig látszik meg, hogy sportol. A karjukon látszik, de azon kívül eléggé apukásak maradtak, pl pocakot is megőrizték.
Fontos a jó technika, hogy minél több izomcsoportot be tudj vonni a mozgásba és ne csak "karból" ússzál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!