Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hátúszás önmagában elég?...

Hátúszás önmagában elég? Milyen izmokat fejleszt?

Figyelt kérdés
Csak azért, mert az utóbbi időben rájöttem, messze ebben az úszásnemben tudok a leghatékonyabban (legkevesebb fáradsággal stb) dolgozni, a többi úszástípust (gyors, mell) elvétve használom. Lehet ebből bármilyen probléma? Milyen izmokat fejlesztenék, ha továbbra is ezen maradnék?

2016. szept. 30. 12:35
 1/3 anonim ***** válasza:

nekem a fekvés jött be

az uszás se fejleszt izmot egyébként

2016. szept. 30. 13:14
 2/3 anonim válasza:
100%
Kicsit kétkedve olvastam kérdésed, hogy a legkisebb fáradsággal úszol háton. Nagyon jó lehet a stílusod, mert amúgy nem a legkönnyebb úszásnem. Tény, hogy a levegővétel nem gond, mert folyamatosan tudsz levegőt venni. A kezed a füled mellett teszed hátra és a lábad is folyamatosan krallozik ? Ha ez megvan akkor nagyon jól fejleszti a hát, kar és combizmaidat. Ha ebben az úszásban szeretsz úszni nagyon jól megmozgatod a tested és az összes úszásnem közül ebben használod legtöbbet a hátizmaidat. Ha esetleg ülőmunkát végzel, vagy gerincproblémáid vannak ez a legajánlottabb úszásnem.
2016. okt. 1. 09:52
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi! igen, máshol is olvastam, hogy a hát sokaknak kényelmetlenebb, mint a gyors és (főleg) a mell, de nálam valahogy ez fordítva alakult ki, talán a kiskori úszásoktatások miatt (ahol szintén leginkább a hátra mentem rá). külön jó tudni, hogy a gerincproblémák ellen is ajánlott, mert bizony ebből is kijutott (mint ahogy ülőmunkából is):D szóval egyelőre azt hiszem, maradok csak ennél.
2016. okt. 2. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!