Az úszás mennyire dolgozza meg a hasizmokat?
Szeretek úszni és szeretnék uszodába is járni. Tudom,hogy az úszás az minden izmot megmozgat,ezért nagyon jó. De szeretném tudni,hogy a hasizomra mekkora hatása van. Mondjuk a mell úszásnak és a hátúszásnak. (nem fogyni szeretnék, hanem erősíteni,szinten tartani)
18/L
Sportosabb alakod lesz, ha picit zsíros lesz,,lefogysz, ha rendszeresen csinálod. Egy idő után feszesebb lesz a hasad az biztos. Mivel lány vagy ne vidd túlzásba, nehogy megvállasodj, és mellizmod legyen, ami következtében kisebb lesz a melled. Én heti 3 alkalmat ajánlok neked, mondjuk 1000-1500 métert egy alkalomra mell, és gyors úszásnemben. Ha nem megy egyben sok, közben nyugodtan pihenhetsz.
Én amikor elkezdtem úszni, rendesen, egyesületben, hájas voltam és nem volt rajtam izom. Én rendesen jártam, heti 5 edzésem volt/van, az elején még csak 3-ra jártam. Egy normális alakot összeszedtem, nem lettem különösen izmos, de azért vállam, és mellizmos is van, hájas sem vagyok, viszonylag deltás alakom van. Viszont nincs 40-es karom, romszálkás kockahasam, és duzzadó izmaim. Egy egészséges, normális alakom lett. Mondjuk én fiú vagyok.
Vond le a következtetéseket.
Sok sikert, jó szórakozást, az úszás egy remek sport! :)
Sok "szárazföldi" edzést csináltam már,de nem tetszik. Szeretek úszni,de nem sportszerűen,csak így nyáron szoktam. A mellúszást,meg a hátat szeretem,gondoltam kipróbálom,hogy rendszeresebben úszok.
köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!