Mennyire fontos a gyorsúszás (többi lent)?
A mellúszás sokat nem ér, mivel főleg a lábat terheli, azt meg lehet erősíteni ezer hatékonyabb módon is. A helyedben hanyagolnám.
A hátúszás kicsit kevésbé dolgoztatja meg a felsőtestet, mint a gyorsúszás, a pillangó viszont elvileg a gyorsúszásnál is jobban.
Szóval ha nagyon utálod, kiválthatod. Ez viszont csak az izmok igénybevételére vonatkozik, nem a légzésre. Ha esetleg pont azért nem szereted a gyorsúszást, mert nem tudsz megfelelően lélegezni, akkor érdemes lenne mégis foglalkoznod vele. A mell és a hát egyáltalán nem, de szerintem még a pillangó sem fejleszti annyira a szív-tüdő keringést, mint a gyorsúszás, mivel a gyorsúszásnál - legalábbis szerintem - muszáj rövidebb idő alatt mélyebben belélegezni, mint bármelyik másik úszásnemben.
A gyorsúszás az alapúszásnem és legkevésbé fárasztóbb.
A mellúszás (rendes mell) amúgy a legnehezebb úszásnem. Ez dolgoztatja meg a legtöbb izmot és tüdőben is a legnehezebb.
A pillangóban meg egyszerűen lerohad a vállad :D
2-es, ja, de mindez csak akkor igaz, ha profin tudsz úszni, és erőből, szabályosan úszol. Amatőrként mellben, mivel tetszés szerinti mértékig lefelé is lehet tempózni benne, gyakorlatilag erőfeszítés nélkül lehet úszni, olyan, mint a kutyaúszás, ha meg kifogynál a levegőből, fentmaradsz egy-két ütemet.
Ezek a könnyítések egyik másik úszásnemben sem lehetségesek. Ezek miatt továbbra is a mell a legkönnyebb úszásnem - amatőr szinten.
Biztos neked is feltűnt már, hogy valamiért az összes mamika mellben nyomja, nem gyorsban.
Ebben igazad van :)
Azért is írtam hogy a rendes mellúszás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!