Titeket nem háborít fel ez a sok vízbefulladásos haláleset?
Egyrészről tragikus és szörnyű hogy mennyi ember hal meg teljesen értelmetlenül. Gondolok itt elsősorban a Balatoni halálesetekre. Köztudott hogy azért a Balaton nem egy gyilkos tó, amelynek ennyire kellene szednie az áldozatokat. Nyilvánvalóan az áldozatok túlnyomó többsége nem is tudott úszni, éppen emiatt még kiábrándítóbb hogy hogyan lehet egy ember annyira felelőtlen hogy addig mennyen be a vízbe ahol már nem ér le a lába.
Másrészről elvileg kötelező, és az alsós tantervben szerepel is az úszásoktatás. Akkor hogyan fordulhat elő az hogy valaki egyáltalán még lebegni sem tanul meg a vízen?
Ajánlom ennek a cikknek az elolvasását is, az emberi felelőtlenség netovábbja: [link]
Szerintem sokkal komolyabban kellene venni az úszásoktatást és mondjuk gimnáziumba is kötelező jelleggel kellene tanítani, ugyanis véleményem szerint sokkal fontosabb mint mondjuk a talajtorna, labdajátékok vagy adott esetben a futás tanítása. De ez csak az én véleményem, ezzel egyet lehet érteni, vagy persze el is lehet ettől térni.
Várom a ti reakciótokat is. üdv
Aki tudja, csinálja.
Aki nem tudja, tanítja.
Aki tanítani se tud, abból lesz a tesitanár.
Jó lenne tudni, hogy a vizibiciklin kötelező-e annyi mentőövet vinni, ahányan mennek vele.
Szerintem az úszni tudás nem biztos hogy ér valamit egy különleges helyzetben.
Úgy általában lettünk gondatlanabbak. Régen nem ugrottak fejest kisvízbe sem, nem felejtettek gyerekeket autókban sem, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!