Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » 20 évesen megtanulhat valaki...

20 évesen megtanulhat valaki úszni? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok. minden sportban kiemelkedően teljesítettem sorra hoztam annó a gimiben az okleveleket érmeket, atlétikából... és röplabda csapatban játszottam, később saját csapatot szervezhettem a gimiben, sorra nyertünk minden edzőmeccset. fociztam is 2 évet. DE...

úszni nem tudok. keveset jártunk strandra és túlféltett gyerek voltam. Jajj kislányom ne menj a (1 méteres) medence közelébe karúszó nélkül!!! aztán hát a zebrán se nagyon engedtek át egyedül egészen sokáig már 7. es lehettem mikor tulajdonképpen lefostam mit engednek meg mit nem, de nagyon nagy hátrányból indultam az élet minden területén. 13 évesen vásároltam először boltban egyedül...

mikor gimibe kerültem nem tudtam megvenni a bérletem nem tudtam jegyet kérni a buszon, elég gáz volt, majd 18 évesen nagyvárosba kerültem és kb a mozgólépcsőt sem tudtam használni meg ugye a mekiben sem igazán tudtam mihez kezdjek mit rendelhetek.

persze már mindent magamnak intézek 2 év alatt. tényleg mindent, és egyedül élek a párommal aki tud úszni ....

és nagyon irigylem mikor ő pl a tófürdőn is beúszik a stéghez én meg csak nézem és a sírás kerülget mert annyira szégyellem magam, hogy nem tudok úszni... az 5 éves kistesója páromnak (késői gyerek) tud úszni...

szánalmas ahogyan felneveltek, megnyomorították az életem, rengetegszer szembesültem a hiányosságaimmal. főzni sem tudok rendesen... otthon mai napig csak szülői felügyelettel használhatom a gázt. és ez gáz....

de ami miatt eredetileg írtam, megtanulhatok még úszni? milyen gyakran kellene ehhez gyakorolnom?

az a baj, hogy megszoktam, hogy jobb vagyok ilyen dolgokban másoknál és... sirvafakadok mikor párom tanít úszni és látja h kb semmi értelme mert hiába minden egyszerüen nem értem mit csinálok rosszul annyira rossz érzés pedig ura vagyok a testemnek más sportokban tehát tényleg nagyon szépen koordinálom a mozgásomat mégis ez egyáltalán nem megy, és valóban minden próbálkozásom sírással végződik és nem mert ennyire érzékeny vagyok, hanem mert nem bírom elviselni magamat, hogy mennyire szerencsétlen vagyok, és hogy mennyiszer megkértem anyát tanítson meg úszni de féltett...

(viszont abba nem gondolt bele h a túlféltésével azt érte el ha most beleesnék egy mélyvízbe meghalnék...)

szeretnék tőletek tanácsot kérni, mit tegyek??? itt a nyár többször voltam már strandon de párom már inkább kerüli a mélyvizes úszást, csak hogy ne érezzem emiatt rosszul magam, de én tényleg nagyon szeretnék már kifeküdni arra a stégre :(

2017. júl. 13. 09:36
 1/3 A kérdező kommentje:
ja és elfelejtettem hozzátenni, hogy nem félek a víztől, rendben a folyóvizektől igen meg ami veszélyes, de egyébként alámerülni stb teljesen okés vagyok ezekkel meg szeretek is a víz alatt "úszkálni". :D
2017. júl. 13. 09:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Tőled jóval messzebbről indulva is sokan megtanultak már úszni, jóval idősebb korban is. 20 évesen még simán belevághatsz, szerintem több úszásnemet is meg fogsz tanulni. A párod jól úszik. Szerintem ez kellő motiváció, hogy Te is megtanulj. Ahogy írod, szereted a vizet, nincs gond a víz alá merüléssel. Próbáld meg, hogy a párodba vagy a medence szélébe kapaszkodva felfekszel a vízre. Ha ez megy próbáld meg elrúgni magad a faltól és siklani a vízen az előbbi helyzetben. Utána próbád meg a gyors vagy mellúszó lábtempót, amelyik könnyebben jön. Ezzel már tudsz előre is haladni.

Most nyáron biztos sokat jártok strandra, vízpartra próbálgasd. Érdemes elmenni egy felnőtteknek szervezett tanfolyamra, ahol a helyes technikát megtanulhatod. Lehet, inkább ősztől indul majd ilyen. Szerintem vágj bele! Jó dolog az úszás, a vízi lét. Élvezni fogod és ahogy egyre jobban megy további motivációt fog jelenteni.

Sajnálom, ahogy a családi múltad eléggé korlátozta a lehetőségeidet. 20 évesen még sok mindent bepótolhatsz. Nézd azt is, hogy mit kaptál tőlük. Sportoltál, versenyekre jártál, bizonyára jó tanuló lehettél az iskolában is. Ami kimaradt, részben még pótolhatod.

2017. júl. 13. 12:43
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a biztatást :)
2017. júl. 14. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!