Az úszás mennyire jó izomnövelő sport?
"sztem tik nem láttatok még vizilabdázot vagy uszot! mert ha igen akro nem mondanátok ha uszástol nem lehet kigyurni magunkat"
Azok mellé azért erősítenek az úszáson kívül is. De amúgy igazad van, a versenyszerű úszástól meg vízilabdától jó izmos felsőtested lesz, de ez egyrészt bizonyos szint felett, sok idő után, és még akkor sem kigyúrt, hanem izmos vagy (ha megnézel olyanok felsőtestét, akik gyúrnak, akár nem versenyszerűen is, meg olyanokét, akik sportolnak, akár versenyszerűen is, akkor látod, mi az a különbség, amiről beszélek. A gyúrósok az izom méretére mennek, a sporthoz egyszerűen feleslegesek akkora izmok, sőt csak zavarnak). Én is úsztam sokat (nem versenyszinten), meg is látszott olyan szinten, hogy sportos lettem, vállasabb, de nem dudorodtak rajtam az izmok, nem úgy izomnővelő, mintha kondiznék.
De a kérdező azt írta, hogy ő nem is ilyen kigyúrásra gondol, akkor meg az úszás zseniális, mindent átmozgat, nem terheli az ízületeket, erősít.
"sztem tik nem láttatok még vizilabdázot vagy uszot! mert ha igen akro nem mondanátok ha uszástol nem lehet kigyurni magunkat."
Nézd már meg pl a válogatott magyar vizilabda csapatot. Alig van kigyúrt ember. Azoknak vannak szép izmai (2-3 emberkének) aki mellette gyúr vagy nem csak úszik...
De természetesen magában izmosít, és szebb lesz a testalkatod is tőle. Mellette ajánlott otthon erősíteni, edzeni, (futás, fekvő, húzóckodás, felülés, hátizom, stb) azért, hogy jobb teljesítményt tudj nyújtani.
Magát a körmérteket mint minden sport az úszás is növeli, természetesen nem úgy és nem olyan mértékben mint a testépítés.
Amennyiben tényleg eredményt szeretnél elérni, akkor javaslom, hogy legalább heti 4(!) alkalommal ússzál, elsődlegesen gyors\pillangót és minimum 1 órát.
Ha komolyan erőfejlesztésben gondolkodsz, akkor használj esetenként ellenállást (ha az uszodában megengedik), de vigyázz rombolja a technikádat, így utána mindig érdemes egy kis technikázást végezni utána, valamint könnyen sérülhet a vállad, vagy a hátad, ha túlerőlteted.
Ja és ne számíts gyors átalakulásra, szerintem legalább 1,5-2 év!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!