Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért hívja mindenki Magyarors...

Miért hívja mindenki Magyarországon FÉDERNEK a FEEDEREZÉST?

Figyelt kérdés
Eszem megáll komolyan, még a legprofibb horgászok is FÉDER-nek hívjak a feeder módszert, ami fonetikusan FÍDER, Í és nem É. És én vagyok az "ostoba" a felsőfokú angolommal, amikor megmondom a kedves sporiknak,hogy féderezhetnek, de olyan nincs,úgyhogy inkább "fíderezzenek". Komolyan itt tart 2015-ben kis hazánk? :D

2015. márc. 10. 21:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Az angol lehet, hogy világnyelv, de akkor sem hivatalos Magyarországon.
2015. márc. 11. 12:58
 12/29 A kérdező kommentje:

Persze, ez rendben van és tisztában is vagyok vele. Nem zavarna ez az egész dolog,ha csak pl. a sporik fele hívná így a dolgot,akik nem tudnak annyira angolul vagy idősek pl. De olyan profi horgászok is fédernek ejtik,akik mögött komoly cégek és nemzetközi kapcsolatok állnak. Ráadásul termékeiket is forgalmazzák külföldön. Nem tűnt fel senkinek egy külföldi utazás vagy verseny során sem,hogy mindenki más fídernek ejti? :D

Tudom,hogy fölösleges dolog erről vitatkozni,mert nem oszt, nem szoroz, csak zavaró.

2015. márc. 11. 14:39
 13/29 anonim ***** válasza:
Engem a "Káli-medence" kerget az őrületbe, utálom ha hallom. Ugyanannyira értelmetlen és megmagyarázhatatlan mint a te kiakadásod. :D
2015. márc. 11. 16:36
 14/29 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz rajta? Szerinted hogy kellene hívni azt a tájegységet?
2015. márc. 11. 17:01
 15/29 A kérdező kommentje:

Gondolom Kállai-medencének, legalábbis eredetileg úgy hívják (?) De nem vagyok most ebben 100% biztos :D

A lényeg akkor,hogy vannak ilyenek, bele kell törődni, de sosem fogom megérteni :D

2015. márc. 11. 17:14
 16/29 anonim ***** válasza:
Köveskál mond neked valamit? ;)
2015. márc. 11. 17:18
 17/29 A kérdező kommentje:
Annyit tudok róla, hogy Révfülöptől nincs messze, mert ott egyszer nyaraltam, de itt kimerül az ismeretem a helyről.
2015. márc. 11. 17:43
 18/29 anonim ***** válasza:
Magyarok így látják leírva, és így ejtik... FEEEEEEDER, azaz FÉDER... Ezen nem kell fennakadni...
2015. márc. 11. 19:18
 19/29 anonim ***** válasza:
Need for speed-es példád meg nem helytálló... Enyiből a john deere is hibásan van ejtve...
2015. márc. 11. 19:21
 20/29 A kérdező kommentje:
A John Deere megint más, mert ott van egy néma "e" a végén, de az sem Dzson Dér, azaz Dér János :D azt is dír-nek mondják. Ott azt megérteném,ha "díri"-nek mondaná valaki, mert az nem olyan nyilvánvaló,hogy az néma e. Nem,mint a feeder-nél, ott nyilvánvaló, hogy az Í és nem É. Na sebaj, nem lovagolok tovább a témán, elfogadom,hogy én ez ellen nem tehetek semmit, a többi mondja jól nem én :)
2015. márc. 11. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!