Miért hívja mindenki Magyarországon FÉDERNEK a FEEDEREZÉST?
Figyelt kérdés
Eszem megáll komolyan, még a legprofibb horgászok is FÉDER-nek hívjak a feeder módszert, ami fonetikusan FÍDER, Í és nem É. És én vagyok az "ostoba" a felsőfokú angolommal, amikor megmondom a kedves sporiknak,hogy féderezhetnek, de olyan nincs,úgyhogy inkább "fíderezzenek". Komolyan itt tart 2015-ben kis hazánk? :D2015. márc. 10. 21:59
1/29 anonim válasza:
Nekem is furcsa volt mikor először meghallottam, azóta is falra mászok tőle :D És sajnos sokan azzal sincsenek tisztában, hogy ez az etetőkosárra utal, és nem egy úgymond külön "módszerre". És igen, itt tartunk :D
2/29 A kérdező kommentje:
Fúú köszönöm a megerősítést. Én hagyományos fenekezőzöm, de nagyon idegesít ez az egész. Azt nem tudtam,hogy kosárra értik eredetileg, mert a feeder, mint módszer is értelmes lehet, mivel gyakran kell etetőt bedobni (legalábbis én így spekuláltam ki) :D De ma is tanultam valamit! (Nem úgy, mint a fíderesek xD)
2015. márc. 10. 22:13
3/29 anonim válasza:
Senkit nem hallottam még, hogy í-vel mondaná, de tökmindegy, én fédernek fogom ezután is, így szoktam meg.
4/29 anonim válasza:
Akár igazad is lehetne, de ne hidd azt, hogy az angolok is azért nevezik 'fédernek', mert totál hülyék :D
5/29 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj, de az angolok í-vel mondják, ahogy kell :D
2015. márc. 11. 09:34
6/29 A kérdező kommentje:
2015. márc. 11. 09:38
7/29 anonim válasza:
Igazából annyira mindegy szerintem.
8/29 A kérdező kommentje:
Persze,hogy mindegy, csak érdekelt,hogy mi az alapja, valaki anno elnevezte jó "parasztosan" fédernek, aztán össznépi beletörődéssel így maradt?
Ráadásul látod, itt is engem hülyéznek le kb., hogy az angolok is fédernek mondják :D WTF?
2015. márc. 11. 10:26
9/29 anonim válasza:
Na ne mondd má, hogy te még sosem mondtad "MAZDÁNAK" (autómárka) a Mazdát... :D te kis nyelvzseni.
10/29 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj, de nem japán nyelvből van felsőfokú nyelvismeretem és nem a japán a világnyelv tudtommal, azt sem tudom hogyan kötötted ezt ide, de mivel japán autóm van (Honda) és nagyon szeretem a japán autókat ezért tudom, hogy fonetikusan "macudának" kéne hívni a mazdát. Viszont most arról van szó, hogy M.O.-n is és gondolom sok más országban is használnak angol szavakat , ráadásul sok cég a horgászati cikkeit magyar és angol szöveggel, ismertetővel is ellátja. Akkor hogyan jött mégis a féder kifejezés használata. A need for speed sem NÉD FOR SPÉD! Meg a match bot sem MACCS bot, hanem meccs.
2015. márc. 11. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!