Mivel védjem a 6 éves fiam fülét úszás alatt?
Szeretne a gyerek napi úszás oktatáson részt venni, de folyton begyullad a füle, ha víz megy bele. Sír, amikor arról beszélünk, hogy talán fel kellene hagynia ezzel a tervével. Arra gondoltam, hogy szilikon úszó sapkára váltanánk amit lehúznánk teljesen a fülére és vennénk egy ilyen füldugót mellé: [link]
Milyen úszósapkát vegyek?
A füldugót tekintve mi a véleményetek?
Egyéb segítő ötlet?
Minden hozzászólást előre is köszönök!
Kedves 1/1-es válaszadó, a tubus beültetés folyamatban van :(((( Jövő hétre kaptunk időpontot a fül-orr gégészetre megbeszélni a részleteket, vérvétel stb. stb. :((( De valamivel azután is kell majd védenem a fülét.. Tubussal lehet úszni, úgy tudom, de füldugót kell viselni... :( A kérdés, hogy milyen füldugót vegyek, hogy halljon is a gyerek, ne csak mint egy süket létezzen az úszás alatt...:)
Sapkából is milyen márkát, típust érdemes venni, a fülvédés szempontjából.... Ilyesmiben vagyok nagyon tanácstalan.. Vagy hogy egyáltalán jó úton járok-e.. vagy tényleg le kell beszéljem a gyereket erről az úszásról... Nagyon sajnálom szegénykét.. :(
A gyerekek általában nem igazán hallanak fülre húzott sapkával, hát még ha be van tömve. Edző vagyok, nem egyszer tapasztaltam már, hogy nehézkes ilyenkor a hallásuk :) Egyébként javaslom ne vegyél olyan sapkát, ami mostanában elterjedt, és ugyan nagyon helyes és aranyos, ez a halacskás, csak sajnos sok gyereknek fáj tőle a feje, mert annyira szoros, és szerintem rossz minőségű anyagból van.
A fület nem szabad piszkálni pálcikával, habár elterjedt, de inkább otthon csepegtess babaolajat, vagy lehet kapni sprayt is, az feloldja azt a kosz-zsír mennyiséget, ami ép elég, és nem sérti meg a fül természetes tisztulási folyamatát. Vagy vizes törülköző csücsökkel csavargató mozdulatokkal tisztítani, csak nem nyomkodni meg tömködni a fület :D Úszás előtt pedig a paraffin vagy étolajjal csepegtetni...a használata víztaszítóvá teszi azt az érzékeny területet. Aloe verának hámregeneráló hatása van, ha van otthon valamilyen géletek esetleg, abba belemártogatsz egy gézcsíkot, és bele a fülébe.
Tudom jo keson irok de azert leirom anyaron voltunk a tengerparton es kozepfulgyulladasom lett. Mivel a nyaralas harmadik napjan tortent ezert a a kovetkezo heten( meg tartott a nyaralas ) nem mehettem vizbe. Miutan hazaertunk fuldogot kellet nekem csinaltatni mert rendszeresen jarok uszni hetente otszor Barcson csinaltattuk es azota hordom semmi bajom hallok vele csak az uszosapka szelet kell egy kicsit feljebb huznom. Es meg nem is faj. Mi szilikonvol csinaltattuk de lehet masbol is az nem tudom milyen.
Bocs az ekezetek hianyaert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!