Horgászok, miért esik szét a csalim?
Nos, tegnap vettem egy pelletet próbaképp (Haldorádó Pop Up), és itthon nézegettem, még várat magára, hogy élesben is kipórbáljam. Az a baj, hogy a pellet nagyon puha, ha beleszúrom a fűzőtűt, már reped is ketté, ha pedig nagy nehezen ez még sikerül, akkor a szilikonelőkén esik szét. Nem vastag a fűzőtű, mégis egy erősebb behatástól már szétesik, szinte használhatatlan.
Mit kéne csinálnom, vagy ezt hogyan lehet megoldani?
Erre találták ki a pelletfúrót:)
Előfúrsz és nem esik szét utána. Én otthon szoktam fúrni őket egy 1-es fúrószárral óvatosan, lassan és utána nem hullik szét.
Ha ennyire óvatos munkát igényel, lehet hogy hagyni kéne a márkát és valóban fogós csalikat is kipróbálni.
Sokan panaszkodnak a tégelyes csalijukra. Sajnos több a szöveg, mint amennyit valóban érnek ezek a termékek.
Mi lesz, ha nemcsak otthoni használatban lesz rá szükség és a parton kell majd előkészíteni és horgászható állapotba hozni?!
Próbálhatod fúrkálni is...
Vagy veszel a horgászboltban a pellet átmérőjének megfelelő szilikongyűrűt, és egy csipesz segítségével a pelletre húzod, a gyűrű "nyelét (ami a hajszálelőkét helyettesíti) pedig felszúrod a horogra. Kész. Pontosan erre van kitalálva.
Gomzolinak igaza van! Bár én annyit hozzátennék hogy én azt vettem észre hogy ha gyűrűvel csalizok akkor kevesebb ideig lesz a pellet a horgon, mintha átfűzve van. Valamiért hamarabb vesztem el a csalit, talán azért mert könnyebben kifordul belőle, nem beszélve arról ha már el kezdett oldódni és csökken a keresztmetszete. Volt olyan hogy dobásnál láttam hogy kifordult a gyűrűből.. :) Míg ez átfűzöttnél egyszer,sem fordult elő...
Egyébkén nem rossz megoldás a gyűrű, csak a fentiek miatt én nem annyira preferálom.
Mielőtt furod, nézd meg vzíben hogyan oldódik....
Én ezért nem veszek ilyen terméket....
Sok esetben nincs ideje a halnak megtalálni,mert már morzsa lesz belőle... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!