Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászok, miért esik szét a...

*Endii* kérdése:

Horgászok, miért esik szét a csalim?

Figyelt kérdés

Nos, tegnap vettem egy pelletet próbaképp (Haldorádó Pop Up), és itthon nézegettem, még várat magára, hogy élesben is kipórbáljam. Az a baj, hogy a pellet nagyon puha, ha beleszúrom a fűzőtűt, már reped is ketté, ha pedig nagy nehezen ez még sikerül, akkor a szilikonelőkén esik szét. Nem vastag a fűzőtű, mégis egy erősebb behatástól már szétesik, szinte használhatatlan.

Mit kéne csinálnom, vagy ezt hogyan lehet megoldani?

2013. ápr. 6. 10:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Ki kell fúrni megfelelő méretűre. Mivel általában elég szilárdra megszáradnak ezért ha feszíti valami akkor bizony repedni, törni fog... Ha előfúrsz akkorára hogy a fűzőtű átmenjen rajta akkor az már elég ahhoz hogy a szilikon előke is átmenjen, mivel az hamarabb deformálódik mint a pellet...
2013. ápr. 6. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a pelletfúrót:)

Előfúrsz és nem esik szét utána. Én otthon szoktam fúrni őket egy 1-es fúrószárral óvatosan, lassan és utána nem hullik szét.

2013. ápr. 6. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ennyire óvatos munkát igényel, lehet hogy hagyni kéne a márkát és valóban fogós csalikat is kipróbálni.

Sokan panaszkodnak a tégelyes csalijukra. Sajnos több a szöveg, mint amennyit valóban érnek ezek a termékek.

Mi lesz, ha nemcsak otthoni használatban lesz rá szükség és a parton kell majd előkészíteni és horgászható állapotba hozni?!

2013. ápr. 6. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugyan már, ez nem akkora probléma mint ahogy gondolod... Fogni kell egy megfelelő méretű fúrószárat 1-1.5-2mm amekkora kell, aztán vannak azok az eldobhatós tollak amelyik ilyen hatszög alakú rúd testtel árulnak. Levágsz belőle egy 2cm-es darabot, beleragasztod a fúrószárat, aztán már kész is a bojli illetve pelletfúród. Aztán a parton se tart semeddig kifúrni...
2013. ápr. 6. 22:02
 5/7 gomzoli ***** válasza:

Próbálhatod fúrkálni is...

Vagy veszel a horgászboltban a pellet átmérőjének megfelelő szilikongyűrűt, és egy csipesz segítségével a pelletre húzod, a gyűrű "nyelét (ami a hajszálelőkét helyettesíti) pedig felszúrod a horogra. Kész. Pontosan erre van kitalálva.

2013. ápr. 7. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Gomzolinak igaza van! Bár én annyit hozzátennék hogy én azt vettem észre hogy ha gyűrűvel csalizok akkor kevesebb ideig lesz a pellet a horgon, mintha átfűzve van. Valamiért hamarabb vesztem el a csalit, talán azért mert könnyebben kifordul belőle, nem beszélve arról ha már el kezdett oldódni és csökken a keresztmetszete. Volt olyan hogy dobásnál láttam hogy kifordult a gyűrűből.. :) Míg ez átfűzöttnél egyszer,sem fordult elő...

Egyébkén nem rossz megoldás a gyűrű, csak a fentiek miatt én nem annyira preferálom.

2013. ápr. 7. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Mielőtt furod, nézd meg vzíben hogyan oldódik....

Én ezért nem veszek ilyen terméket....

Sok esetben nincs ideje a halnak megtalálni,mert már morzsa lesz belőle... :D

2013. ápr. 9. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!