Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászok! Ezt hogy tudnám...

Horgászok! Ezt hogy tudnám gyakorolni?

Figyelt kérdés

Aza gondom hogy tavaly elkezdtem horgászni és az akasztással hal kiemelés stb nincs gond.. csak a bot bedobásával... sosem sikerül oda bedobnom ahová szeretném mindig 5-10!! méterekkel jobbra vagy balra esik be a szerelék a vízbe.. ezen hogy tudnék javítani?

(elég nagy a kertünk gondoltam ott próbálgathatnák dobni?!)

-illetve milyen botot ajánlanátok fenekezésre? (2.5m-nél nagyobb nem kellene illetve olyan 4-5(6)kg-s pontyokra mennék vele... és kb. 10ezer körül jólenne az ára)

Normális válaszokat, Köszi!

2013. jan. 27. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbálgasd úgy, hogy pont a fejed felé emeled a botot, ne a fejed mellé jobbra vagy balra, hanem közvetlenül magad felé, úgy jobban be tudod lőni a célt. Ha meg fúj a szél, számítsd bele azt is. Kis dobósúlyú bottal könnyebb gyakorolni. Válassz 5-15 g dobósúlyút kb.
2013. jan. 27. 11:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Várom még a válaszokat, illetve a bot ajánlásokat!

2013. jan. 27. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is azt tanácsolom mint az elsö válaszoló. Emeld a fejed fölé a botot és így dobd be a szereléket. Szélcsendben így tudsz a legpontosabban dobni. Szeles idöben a szél biztosan elfújja a szereléket dobás elött ezt bele kell kalkulálni.
2013. jan. 27. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy véghurkot köss csak a zsinór végére és cseppólmot tegyél rá. A bedobás mozdulata kicsit olyan, mint amikor lesújtasz egy karddal. Azért dobsz oldalra, mert oldalról indítod a mozdulatot, nem fentről.

Ha fenekezni kell, én feederrel próbálkoznék vagy egy lágy bojlis bottal.

2013. jan. 28. 11:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Olyan jellegű bottal érdemes gyakorolni, amilyennel majd horgászni is fogsz.

Az Eurostarnak, Silstarnak, Energonak és a Nevisnek sok tűrhető minőségű botja van ilyen árban.

Én egy 2.70 m-es, 40-80 gramm körüli botot választanél. A 2.40-es hossz esetenként rövid lehet.

2013. jan. 31. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!