Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ki milyen házi csali praktikák...

Ki milyen házi csali praktikákat ismer?

Figyelt kérdés
Amik be is váltak főként ponty-ra :) A válaszokat előre is köszönöm !!!
2013. jan. 24. 19:16
 1/5 A kérdező kommentje:
Pl olyan-ra is gondolok hogy milyen étvágygerjesztő dolgokat lehet venni pl egy farmer boltban :D
2013. jan. 24. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
ne várj semmi ilyen csodát. a jól bevált kukoricabüdösítés, rohasztás erjesztés hatásos tud lenni, de ennyi.
2013. jan. 24. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Joshy Ca$h ***** válasza:
Mi egyszer elmentünk pecázni de a kukoricát otthon hagytuk. A haverom vett magának a boltban mexicorn-t rágcsálni, de azt a jó csípőset:) Felfűztem belőle egy párat, meg tettem az etető anyagba is, és nagy megdöbbenésre fogtam vele 2 pontyot:)
2013. jan. 24. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 gomzoli ***** válasza:

Bojli, olcsón, könnyen beszerezhető alapanyagokból:


csirketáp, átszitálva, hogy a nagyobb szemcsék ne kerüljenek bele. Ehhez hozzáadsz kb. 10-20%-nyi babatápszert, por formában (por, feloldandó a cumisüveg számára). A Lidl-ös a legolcsóbb, azt hiszem Milasan a neve. Kendermagot megpirítasz serpenyőben kevéske olajon, utána leőrlöd. Turmixgépben lepürésítesz megfelelő mennyiségű tojást egy egész fej fokhagymával (kilónként kb. 5 tojással számolhatsz). Kilónként 1-2 tasak pudingport is hozzákeversz a szárazanyagokhoz (tetszésed szerinti ízűt), valamint pár kanál cukrot. A tojást csak ezután kevered hozzá. Ha van kedved, keverhetsz még boltilag kapható sütőaromát is bele (kis ampullákban kapható bármelyik ABC-ben).

Nem túl ragacsos, nem túl puha "tésztát" gyúrsz az egészből, ha nagyon ragad, keverj egy-két evőkanálnyi étolajat hozzá. Ha túl száraz, üss hozzá még néhány tojást.

Ezután formázzál 1-2 centi vastag "kolbászokat" belőle, és késsel vágjál kis kockákat abból. Ezeket a kezedben sodorgatva golyóvá formázod, végül lobogva forró vízben 3-4 percig megfőzöd őket. Néhány napig szárítod őket huzatos, meleg helyen, és amikor rendesen kemény és száraz, akkor kész. Ha sokat csináltál, akkor száradás után adagonként becsomagolva lefagyaszthatod.

Ha nem fagyasztod le, akkor semmiképpen se nylonzacskóban tárold, mert abban megpenészedik egy idő után. Tedd papírzacskóba, és akaszd fel száraz, szellős helyen, így kavicskeménységűre fog száradni, viszont nem romlik meg. A keménysége ellenére enni fogják így is a pontyok.


Ha amúros bojlit akarsz, csináld ugyanezt, de csirketáp helyett ledarált nyúltáppal!

2013. jan. 25. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi !!!
2013. jan. 25. 16:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!