Milyen jó csalit használtok sűllőre? És milyen etetőanyaggal csalhatnám a csalihoz, van valamilyen házi receptetek?
A nagybátyámtól láttam, és azóta én is alkalmazom, ha van elég kishalam:
megtartom a legvirgoncabbakat csalizás céljából, a többit megölöm, és egy deszkán késsel felaprítom kb. 2-3 centis szeletekre. Ezt az úszó környékére dobva (vagy lőve- csúzlival) etetésre használom. Hiszek benne, szerintem működik. Ha nincs a vízben törpeharcsa. Ha van, akkor felejtsd el, amiket írtam.
A csali attól függ hogy melyik tóról beszélünk... Én úgy tudom olyan kishallal kell csalizni, amiből a legtöbb van az adott tavon. Pl. Balatonba a küsz. Más tavon lehet nincs küsz, oda pedig vörösszárnyú keszeg, bodorka, kis kárász a legjobb.
Etetőanyag ragadozó halra? :D Ezen jót nevettem. Nincs ilyen, max. horgászboltba tudsz venni "süllő cseppet" vagy "ragadozó cseppet", és azzal megöntözöd a kishalat. Esetleg ha az élő halra nincs kapás, akkor megtaposod, így a belsőséges és a vér szaga vonzó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!