Sokat horgászom pontyra de el szeretnék kezdeni amurozni. Van valakinek jó amuros etetőanyag meg csalireceptet amit otthon el lehet készíteni? (erjesztett kukoricán kívül)
A kulcsszó: ÉDES
Cukorszirupban (pl. 2 liter vízhez bő fél kilo cukor, plusz esetleg pár kanálnyi méz) megfőzött magvakkal (kukorica-búza-kendermag mix) etetek, és ugyanezzel is csalizok.
Bojlireceptem:
nyúltáp (a kemény, hengeres pellet- gazdaboltban kapható), finomra ledarálva, ehhez jó pár tasak epres, vaniliás, esetleg karamellás pudingpor, egy doboz babatáp (a cumisüveg számára feloldandó tejpótló tápról beszélek, olcsóbb és JOBB, mint a laktalbumin), kevés olajon megpirított és utána ledarált kendermag, némi búzadara, és finomra őrölt polenta (kb. búzadara finomságú kukoricadara), és végül pár ampulla sütőaroma (ízlés szerint) és pár teáskanál só a megfelelő mennyiségű tojásba keverve.
Bevált, bizonyított, és olcsó recept.
Sok sikert a kipróbáláshoz, használd egészséggel.
Üdv! Nekem is az édes, főtt magvak váltak be.
Etetéshez különösen a kukorica, tigrismogyoró és csicseriborsó keveréke, félkeményre főzve, (kb 20 perc főzés) és epres, vagy ananászos aromával öntözve.
Csalinak epres vagy ananászos bojlit használok, és szerintem ami nagyon fontos; lebegtetem.
Keveset szoktam etetni, 5-7 marékkal + 10-15 db bojli, botonként.
Nem mondom, hogy nem fogsz pontyot fogni, de jönnie kell az amurnak is.
Ha csak és kizárólag amurt szeretnél fogni, akkor érdemes nádlevéllel próbálkozni, igaz, nem ez volt a kérdés, de ha érdekel a tapasztalatom, megosztom. Sok sikert! Görbüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!