Hogy kell szabályosan pillangóban úszni?
A dupla karcsapás + lábmozgás valahogy megy de mégse úgy mozgok mint akik jobban haladnak.
Találok valahol szakszerű, alkalmazható leírást?
www.tfonline.hu vagy valami ilyesmi.
Itt valami dokumentum van róla, egyébként egy kar, +hozzá mell lábat próbálj először. ha megy, akkor egy karhoz egy delfint, majd ha meg, akkor kettőt, de gyorsabban.
figyelj arra, hogy a karod egyenes legyen, ne menny nagyon a víz alá.
Hát...azt nem ajánlom, hogy helytelenül próbáld (mellúszás lábmunkája)...az nem jó!
Próbáld meg előről!
Én úgy tanultam, hogy kiülsz egy medence szélére, ahol a víz egy szinten van a "parttal". A kezeded összeteszed, felemeled, és megpróbálsz egy "befűzést" csinálni, azaz beereszkedsz a víz alá, és utána feljösz - ne menj túl mélyre. Itt egy "ábra", paint-el csináltam, kicsit rossz, de a lényeg megvan rajta: [link]
A karod végig legyen teljesen nyújtva, úgy, hogy a karoddal érd el a füled!
Ha ez már jól megy, akkor miután beereszkedsz a vízbe (és mész egy picit - de tényleg csak picit - lefele) , akkor összetett lábbal csapsz egyet, majd mikor jösz fel, csapsz mégegyet összetett lábbal (ez azért kell, hogy gyorsabban feljöjj). A lábad legyen végig összetéve!
Ha már ez is megy, akkor mikor bemész, értelemszerűen csapsz a lábbaddal, majd mikor jösz fel, akkor csapj a lábaddal megint, de közbe a karoddal is, és végy levegőt, majd vissza a vízbe, csapsz a lábbaddal kétszer, aztán kar + levegő, és ismétled, amég át nem úszod a medencét! :)
Bocsi, ha túl részletesen magyaráztam el, remélem érthető lett, ha élőbe tudnám magyarázni, akkor biztos jobban értenéd! :) Azért remélem sikerült elmagyarázni!
Majd írd meg, hogy sikerült-e, és sok sikert hozzá!
15/F (segédedző) :)
*Az ábrán a lábakat nem tudtam jól rajzolni, de amég pillangózól, addig a lábad mindig össze kell legyen téve...így helyes...a kezdetektől!
Mégegyszer sok sikert!
/előző válaszoló/
külön a kartempó megy mellúszás lábtempójával
és külön csak a lábtempó is megy
de még nehéz összhangba hozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!