16 évesen profi úszó lehetek-e?
Nem akarok vészmadárkodni de én 9 évig úsztam versenyszerűen heti 8-9 edzéssel nyáron 10-el,és ha belegondolok hogy most kezdeném vagy csak a fele energiát adtam volna bele akkor nem lett volna belőlem semmi.Még így sem állhattam országos dobogóra.Ha iszonyat tehetséges vagy és már megvannak az alapok és a pontos technikák akkor még lehetsz de sokkal több edzéssel.De nagyon nem lesz könnyű.
16/L
A profi alatt mit értesz? Országos bajnok, olimpiai bajnok? vagy csak jobb mint az emberek 98%-a,de nem kielemkedő?
Nem akarlak lelombozni,de 16évesen sztem már kicsit "idős" vagy.
Az meg hogy az elején gyorsan fejlődsz, az nem csoda, hiszen 4évet kihagytál. Én 1,5 éve kezdtem újra el úszni. Az elején 50métert alig bírtam egyszerre, jelenleg 2-3km megállás nélkül meg sem kottyan, de tudom, hogy "nagy" úszó már sosem leszek.
Viszont ha tehetséges vagy,akkor kombinálghatnád mással. Mondjuk gondolok itt a triatlonra. Mert a kondíciód gondolom meg lenne ahhoz is.
De nem akarlak lebeszélni az úszásról, csináld csak. 2 év múlva egyetemen/fősulin lehetsz kiemelkedően jó, érhetsz el sikereket.
Meg 24éves kortól lehetsz szenior úszó...de az még messze van:)
Előző vagyok...
ha írsz időeredményeket, akkor abból okosabbak lennénk
50 gyorsom 30,03 mp
50 mellen 37,88mp
100 mellen 01:15,07 mp
100 pille 01:10,89 mp
ennyi lenne.
Őszinte leszek: 50 gyorson a 30mp sok. Nagyon sok. Viszont a 100 mell/pille egész jó. Legalábbis a gyorshoz viszonyítva jó,de ne haragudj, hogy ezt mondom, sztem igazán profi úszó nem leszel már.
Bár nem tudom mennyi potenciál van benned, lehet hogy rámcáfolsz és 1-2év múlva 21-22mp alatt úszol 50 gyorson:).
Ugyanakkor továbbra is tartom, hogy ha jársz edzésekre és eltökélt vagy, akkor az egyetemi/fősulis versenyeken szép eredményeket érhetsz el.
Kitartást kívánok Neked akkor hozzá és remélem rám cáfolsz, mert nagyon eltökéltnek látszol, ami egyrészt szimpatikus, másrészt meg félsiker.
Vízes napo(ka)t kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!