Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Szerintetek a drasztikus...

Szerintetek a drasztikus áremelésekkel esélyes, hogy pár éven belül a horgászat teljesen el fog tűnni az országból?

Figyelt kérdés

Ahogy telnek-múlnak az évek, egyre drasztikusabban emelkednek a horgászengedélyek, területi jegyek, horgászcikkek ára. Épp most számoltam ki, hogy egy alap horgászszett közel 40 ezer forintba kerül és ebbe még nincs benne a horgász engedély. Mire az ember ezt megcsinálja beleszámolva egy éves területi engedélyt 150-200 ezer forint körül van. És ott tart, hogy van két horgászbotja meg egy kis alap felszerelése meg papírja arról, hogy legálisan horgászhat. Azért ez durva és ha belegondolunk, sokaknak egy havi fizetése sincs ennyi így félő, hogy az emberek le fognak tenni erről a csodálatos sportról.

Éppen ma szerettem volna egy régi, közkedvelt horgászhelyemre, a keleti főcsatornára évest váltani, de mikor megláttam, hogy közel 80 ezerbe kerül lehidaltam. Pár éve még 20 ezerből kijött. Mi ez a nagy áremelkedés? Szerintetek jogos az aggodalmam, hogy jó eséllyel egy évtized múlva a horgászat szó ismeretlen fogalom lesz hazánkban és elterjed a "halmaffia", azaz orvhorgászok fognak hasznot húzni az egész helyzetből?

Ti mit gondoltok?

2020. júl. 21. 17:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az is unalmas már, hogy évek óta rendszeresen belerondítasz a horgászos kérdésekbe. Miért nem tudsz szép csendben kilépni egy ilyen kérdésből ha már véletlenül idecsöppentél?

Mi sem megyünk az úszós kérdésekbe belepofázni!

Neked nem sport a horgászat, másnak viszont az. Úgy tűnik, hogy az adminok szerint is sport, szóval nekik magyarázzátok az okosságotokat!

2020. júl. 23. 10:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem rondítok ide évek óta. Úgy látszik, mások sem értenek egyet ilyen hülyeséggel, hogy a horgászat sport. Tehát jó lenne végre külön szedni, szerintem ti sem akarjátok az állandó belerondítgatásokat, mindenkinek jobb lenne.

De most már baromira elegem van, h idejövök megnézni a vízi sportokat és horgászos kérdéseket kell itt látni.

2020. júl. 24. 16:47
 13/22 anonim ***** válasza:

Kötelező hozzá szólni?

Szerintem nem.

Többnyire már a kérdésből leszűrhető, hogy érdekel-e a téma, meg sem kell nyitni, ha nem érdekel.

Azon meg fölösleges vitázni, hogy mi a sport, és mi nem az, van egy nemzetközileg elfogadott trend, amivel itt semmi értelme vitába szállni.

2020. júl. 24. 16:56
 14/22 A kérdező kommentje:

Hidd el, a horgászat közben is kell ám úszni.

Bármikor lekaphatja a hal a botot a stégről és akkor bizony uccu utána mert az alsóhangon 40 ezer forintos bot nem veszhet oda :)

2020. júl. 24. 17:04
 15/22 anonim ***** válasza:
Az semmi, de ha nincs engedélyed akkor meg futni!
2020. júl. 24. 17:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Inkább arról mesélj, sikerült-e engedélyt váltanod, és mennyit fizettél érte.
2020. júl. 24. 18:07
 17/22 A kérdező kommentje:

#15 Úgy bizony :)

#16 Igen, sikerült éves területit 27000 Forint értékben vásárolnom.

Köszönöm a segítségeket :)

2020. júl. 24. 19:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom azt a 80ezres árat hol láttad, sok pecás még a 27ezres területi helyett is inkább a 21ezrest veszi meg.

Máról ismét lehet horgászni a Keletin, fogtak is néhány telepített pontyocskát, de azt nem lehet álítani, hogy zabálnak...

2020. júl. 24. 19:11
 19/22 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, bár ma nem volt időm kimenni.

Szerdán viszont a nyugatira kimentem, egy jó halászlére valót összefogtam :)

Mindjárt megkeresem a 74-80 ezres weboldalt és belinkelem ha megtalálom

2020. júl. 24. 19:42
 20/22 anonim ***** válasza:

13. Csak amikor már nehéz kiválogatni a horgászos kérdések között az úszós kérdéseket, akkor attól nem lesz jobb, ha nem szólok hozzá. A számítógépes játék is sport, közben ki kell menni vécére, és még futni is kell, ha messze van. Annyival azokat a kérdéseket is lehetne ide rakni.

Felőlem azt tartotok sportnak, amit akartok, de ne ide írjátok már végre. Már évekkel ezelőtt is téma volt ez itt. És nem én hoztam fel. Másokat is zavar. Kéne már tenni valamit.

2020. júl. 24. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!