Csak nekem tűnik képmutatásnak?!
Most hogy ugye van az olimpia, "mindenki" azt nézi, facebookon posztolgatják a képeket, a kiírásokat így úgy amúgy...és hogy ez az magyarok stb...hajrá!!!
Na de most kérdem én az az ember aki nem is büszke rá, hogy magyar, az az ember aki legszívesebben itt hagyná a saját hazáját... és az év többi napján nem is büszke rá hogy MAGYAR, vagy épp lesz*rja...az most hirtelen még is az lett?
Szóval nekem ez az egész képmutatásnak tűnik.... :(
Ti hogy gondoljátok?
Mert valaki csak akkor érzi magát úgymond magyarnak, ha van 6 olimpiai aranyunk? :( áhhh...:(
kedves válaszoló hiába keres valaki 1 milliót Dániában a megélhetés sokkal drágább...
ne higgyétek hogy külföldön kolbászból van a kerítés....
kedves másik válaszoló:
Ha tegyük fel Trianonos pólóban mászkálnék az számodra miért lenne vicces???
Szégyen...
10# a nagyszülők ajánlották fel hogy házat építenek nekünk
azt mondták ezt állják ebbe nem volt beleszólás de mi nem akarjuk vagyis szerintem rosz érzés az ha az öregek tartanak el
apámék oldalán a faluban nálunk volt a tejgyüjtő jó módu családból származott onnan a nagy ház
bár nem vagyok telhetelen de manapság a mai amerikai építésű házak 200 nm esek pince nélkül
Attól leszel magyar, hogy Trianont siratod?
Sejtettem én, hogy valami hungarista dolog van a kérdés hátterében. Attól senki sem lesz magyarabb, hogy a múltat siratja, lehet rajta keseregni, de abból nem lehet megélni.
Dániában pedig annyival nem drágább az élet, ismerősöm most jött haza, tehenészetben dolgozott havi 800 000-ért, ami 3500 euró körüli összeg, 2000-et költött megélhetésre havonta. Na menj el Magyarországon egy tehenészetbe és tegyél félre havi 1500 eurót:D
nem akkor szereti valaki a hazáját, ha itthon él
a hazaszeretetet nem lehet megmagyarázni szerintem, hogy mi az az érezni kell és aki nem érezheti azt nagyon sajnálom:S
sokan vannak, akik pocskondiázzák a saját nemzetüket(nem a politikusokat, a nemzetet) viszont ilyenkor nagymagyarok tudnak lenni és büszkék a kajakosokra, vagy Danira vagy bármelyik aranyos olimpikonunkra
kiposztolják fészre, hogy hajrá Krisztián jövő hétem meg mikor lecseng kiposztolnak megint valamilyen hazaellenes dolgot..
nálam nem csengett le még a 2008 as olimpia sem nekem még meg van a poszer amikor az aranyéremmel pózol janics és kovács :D
"a nagy házas voltam "
Szerintem se attól lesz valaki igazi magyar hogy itthon él. Sajnos mondhatunk bármit itthon nagyon nehéz az élet. És ez maga után vonzza hogy rossz a közérzet az emberek szimplán csak nem boldogok. 16 éves vagyok. Nagyszüleim kinn élnek németben. Gyárban dolgoztak egész életükben, itthon a minimális nyugdíjat kapnál és örülnének ha nem halnak éhen vagy fagynak meg. Ott arany életük van. Egyszerűen semmi gondjuk. Az emberek nyugodtak kinn biciglizgetnek sétálgatnak csak úgy. Annyira érezni hogy nyugodtak és tényleg szinte mindenki. Nem látni a csóró lepukkant tanyákat seholsem. Belőlük sajnos már ki is halt a magyarságtudat bár nem csodálom.
Én igazi magyarnak érzem magam mindig büszke vagyok ha a magyarokra gondolok. A múltunkra hogy mennyi mindent kiálltunk, védtük meg európát. De ezt sajnos a falra kenhetem ha most ilyen sz*r a helyzet itthon. És akárki akármit mond nem fogok itthon maradni mert tudom hogy kint többre vihetem ,jobban élhetek. Nem azt mondom hogy ez itthon nem valósulhatna meg de nagyobb esélyt látok rá külföldön.
Huh de hosszú lesz:D
Szóval én nagyon letudom hurrogni a magyarokat ha olyat tesznek. De bennem él a magyarság. De nem járkálnék azért Kárpátos pólóban mert értelmetlennek tartom. Ami volt elmúlt nem vagyunk olyan helyzetben hogy változtatni tudjunk. Tehát én nagyon drukkolok a magyaroknak nem csak olimpia alatt és szerintem ez azért mindenkiben ott van csakhát a mindennapokban olyan sok negatív dolog éri az embert hogy nem tud örülni mindennek. De ilyenkor Olimpia alatt az ember kicsit elfelejti a bajokat és szurkol a magyaroknak. Szerintem ilyenkor egy kicsit mindenkiben feléled a már elveszni látszó magyarságtudat is. Persze kivételek mindig vannak akik ilyenkor is csak hurrogni tudnak és lesznek olyanok is akik az év minden napján szeretik a magyarokat és örülnek hogy itt lehetnek.
Bocsi h hosszú lett ezen már én is gondolkodtam és most volt alkalmam leírni.:)
Mert ma csak erre lehetünk büszkék, a történelmünk, a turistalátványosságaink, a múlt magyarjainak érdeme.
Más exportcikke nincs a mai magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!