Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Félmaraton idő (?)

Félmaraton idő (?)

Figyelt kérdés

Ha nevezek egy félmaratonra úgy hogy én 2 óra 53 perc alatt tudom lefutni akkor az nagyon gáz?

17/L

nov. 20. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
40+ voltam, amikor az első fm-et futottam. Nem voltam egy ízig-vérig sportoló, futogattam, így lett az első 2:09. A közel 3 óra sok, beleférhet a szintidőbe, de ha tényleg ennyi idő kell neked 17 évesen, akkor még nem állsz készen a félmaratonra.
nov. 20. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy privát megér, gáznak semmiképpen nem lesz. Addig pedig probálj edzeni, és légy kitartó.
nov. 20. 16:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem gáz, ha végigcsinálod, a legtöbben sehogy sem tudnák lefutni.
nov. 20. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:
49%

Ha nem nyerni mész, akkor semmi nem gáz, szerintem jó élmény lenne így is.

Raadásul én itt voltam idén tavasszal (csak negyedmaratoni távon indultam 😊), itt majdnem szintidőn belül lennél:

[link]

Szerintem ennyit simán tudsz faragni belőle, de az sem gáz, ha kicsit kifutsz az időből.

Egyébként dicséretes a kitartásod, én tegnap pont lefutottam a félmaratont "hobbiból" 2 óra körüli idővel, de versenyre nem mennék egyelőre ekkora távon, mert ilyen hosszú futáshoz nekem hangulat kell, nem megy vezényszóra 😀

nov. 20. 20:12
 5/10 nb2019 ***** válasza:

A BSI által szervezett januári Zúzmarán 2:45, az áprilisi Vivicittán 3 óra a szintidő. Ha azon belül vagy egyáltalán nem gáz, a végén ugyanolyan érmet kapsz mint aki 1:45 alatt futja, ezeknek a versenyeknek amúgy is a távval, és magaddal való megküzdés a lényege, nem a többi futóval.

Én sem a dobogóért szoktam futni, hanem hogy tisztesen teljesítsem a távot. Mondjuk jelenleg a félmaratontól én nagyon messze vagyok, 10 km-en igyekszem javítani magam jelenleg. Ha még nem indultál ilyen versenyen, akkor szerintem te is inkább egy 10-esre nevezz elsőnek, hogy megérezd az ízét, és meglásd milyen is belülről egy ilyen verseny. De ha mégis a félmaratont választod meglátod épp ugyanolyan buzdítást kap a 3 órás futó is, mint a 1:30-as. Most nézem hogy a Vivicittán 2:45-ös, és 3:00-s célidőre futó iramfutók is vannak, szóval biztosan nem te vagy az egyedüli, aki ebben a tempóban teljesíti a távot.

Hajrá!

nov. 20. 21:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem az a lényeg, mennyi idő alatt futod le, hanem mennyire vagy felkészülve rá, ne vállald túl magad, ha még korai (arra tippelek az időből, hogy még korai, a te korodban felkészültem és marathonon futottam 3 órán belül), csak fokozatosan emeld a távokat. Ha úgy érzed, alaposan felkészültél, akkor nyugodtan vágj bele 😊.
dec. 6. 06:44
 7/10 nb2019 ***** válasza:
Azért a 3 órán belüli maraton az nagyon jó idő, idei Spar-on a legjobb 120-on belül lenne (női mezőnyben 5.) szóval az nem egy átlagos amatőr futó teljesítménye, minden elismerésem és gratulációm hozzá.
dec. 6. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Nb2019 ha a gratuláció a 6-nak szólt, bocs, azt nem írtam hogy ffi vagyok 😅, bár akkor még inkább gyerek voltam 😅.
dec. 6. 21:29
 9/10 nb2019 ***** válasza:
Igen, a 6-osnak szólt. A 3 óra nemtől függetlenül nagyon szép maratoni idő, top 2,5-3%. Még a 4 óra is a mezőny első felébe esne. (Mondjuk a "gyerek voltam" már felvet kérdéseket, mert általában a maratonon van nevezési korhatár, a BSI-nél is 18 év, szóval remélem nem kamuzás.)
dec. 7. 10:37
 10/10 anonim ***** válasza:
9- ha megnézed a régi eredménylistákat, az őskorban nem volt korhatár az első néhány Budapest marathonon😊.
dec. 7. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!