Miert irjak mindenhol, hogy jol szerepeletunk a mostani olimpian? A 15. hely nem rossz, de mar joval jobb eredmenyeink voltak a multban es ahhoz kepest -szerintem- nem jo. Uszasban is csak egy aranyunk lett.
"A nemzetközi becslések 16-28 érmet és ezen békül 7-9 aranyat becsültek Magyarországnak.
[link] "
Nemzetközi? :D
Azért, mert valami angolul van írva, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nemzetközi!
Hungary Today – The latest news about Hungary!
Address:
Magyarország Barátai Alapítvány (Friends of Hungary Foundation)
Széll Kálmán tér 14.
1122 Budapest
Hungary
Friends of Hungary: barátokból van a kerítés [link]
"Seoul-i olimpian, 1988-ban pedig 6. -ok lettunk, 11 arannyal. Ezert nem ertem ezt a "legjobb eredmeny 25 eve" dolgot."
Fájni fog, de 1988 már 33 éve volt. :D
1996-ban Atlantában volt 21 érmünk, az volt 25 éve.
11-eske 😂
A Hungarytoday-en lévő cikk több külföldi becslést (pl. az AP hírügynökségét) foglalja össze.
Nem tudsz angolul ugye, szegénykém? Nem baj.
De köszi, váratlanul jót röhögtem :D
Vicces amikor van egy konkrét kérdés aztán a válaszok meg süketelések...
48-tól számítva (a világháború előtti olimpiákat hagyjuk) ez volt a harmadik legkevesebb aranyat hozó olimpia. Tehát ez egy sikertelen, kudarcos olimpia. Ennyi a konkrét válasz a konkrét kérdésre.
Fenntartom a saját mondandóm igazát ugyanis amit írtam az igaz és abból kifolyólag nem lehet sikeresnek beállítani ami nem az.
"48-tól számítva (a világháború előtti olimpiákat hagyjuk) ez volt a harmadik legkevesebb aranyat hozó olimpia. Tehát ez egy sikertelen, kudarcos olimpia. Ennyi a konkrét válasz a konkrét kérdésre."
Ez a tény. Ezt az igazságot megcáfolni nem lehet. Aki mégis megteszi az egyszerűen hazudik. Ennyi.
Ja, és most nézem, hogy a fenti igazságomat 34%-ra értékelték. Furcsa...amit írtam az 100%-ban igaz. Megfellebezhetetlen igazság. Erre lepontozzák. Ez őket minősíti.
Aki ezt a sikertelen "2020-as" olimpiát magyar szemszögből sikeresnek véli az hazudik VAGY...vagy beteg szegény. Ugyanis '48-tól most szereztük a harmadik legkevesebb aranyat. Ez siker? Aki szerint az az hazudik VAGY...vagy beteg szegény.
Jaaj, 16-os, te mindenhova beírod ezt a bullshitet...
Na, gyere, végigvezetlek ezen. Vigyázz, lesznek betűk, amiket majd el kell olvasnod és értelmezned, az eddigiek alapján kicsit lassan fog menni, de valahogy csak elboldogulsz.
Ott tévedsz, hogy nem csak egy mutató létezik, ami alapján mérni lehet a teljesítményt. Lehet nézni az érmeket. Lehet nézni a pontszerző helyeket. Lehet nézni azt, hogy ki hány sportágban szerezte ezeket és hány embernek köszönhetően, lehet nézni, hogy hányan írtak egy olimpián sporttörténelmet. Ezek közül az egyik legkevésbé fontos az, hogy hány aranyérmet szereztünk.
Értem én, hogy neked, Átlag Józsefnek jobban tetszene az, ha lenne mondjuk 10 aranyunk, és ennyi, mindenki más kiesett volna az első meccsén/futamában, de azon a szép színes infografikán, amit közzétett valamelyik random Facebook-oldal, egy pár hellyel feljebb szerepelne Magyarország neve, de szerencsére nem vagy sportszakértő. Sokkal sikeresebb olimpia lenne, ha mondjuk csak három arany sikerült volna, de 15 ezüst, 15 bronz, meg egy tonna 4.-6. hely. Mert amíg az előbbi esetben a magyar sport valószínűleg csendben haldokolna, ez az utóbbi helyzet csak annyit jelent, hogy szimplán nem jött ki a lépés.
És ha már a hasonlítgatásoknál tartunk, ott se feltétlenül egy mutató létezik. Miért a hetven évvel ezelőtti olimpiákhoz hasonlítjuk, ahol jóval kevesebb induló között kellett teljesíteni? Azóta majdnem négyszeresére nőtt az induló országok száma, ráadásul a többségnek azért esélye is van, legalább egy-két sportágban.
Sokkal ésszerűbb alapul venni a jelen helyzetet, és megnézni, hogy a velünk nagyjából egyforma nagyságú országok hol vannak az éremtáblázatban. Na látod. Többnyire mögöttünk. Előttünk egyedül Új-Zéland van, aminek kevesebb lenne a lakosa, ami tőlük hatalmas bravúr, meg Kuba, ahol szintén 10 millió körül vannak, de egyébként mindenki, aki előz minket, legalább kétszer annyi ember közül válogathat, mint mi. A lengyelek például (azért mondom őket, mert ők hasonló helyzetben vannak, mint mi) csak 4 aranyat szereztek, pedig négyszer többen vannak.
TEHÁT: A megállapításod, miszerint csak kétszer szereztünk ennél kevesebb aranyat, helytálló. Ellenben az ebből levont következtetéseid tévesek, hiszen, mint azt ma közösen megtanultuk, elsősorban nem ezek alapján mérjük egy ország sikerességét.
Persze minden olimpiára rá lehet húzni valamilyen mutatót, hogy éppen miért kell eret vágnunk. Túl kevés aranyat nyertünk, túl kevés döntőbe jutottunk, túl kevés nő nyert napsütésben délután 2-kor softballban stb. Engem nem zavar, ha te ebben éled ki magad, szép népszokás az örökös negatívkodás, csak a végén az agyadra fog menni.
17:
Kesapám csak az arany számít. És én az alapján nyilatkoztattam ki az igazságot fentebb. Az olimpia ma már PROFI sport és a profiknál csak a győzelem számít. Ennyi. Az meg, hogy a 16-os hozzászólásom 0 % azért veszélyes mert ha egy kis buta idetéved akkor ránézve azt hiszi, hogy a 16-os nem igazat írt hanem hazugságot. Miközben a 0% a szimpátiát jelzi...
Ez az oldal készítőinek, fenntartóinak hibája mert a szavazósdi valótlanság. Na de, engem mit érdekel? Mi közöm hozzá?
Leírtam ott is, itt is az IGAZAT (csak a győzelem számít) és kész.
Úristen...bár nem vagyok vallásos:
Most olvasom figyelmesebben a 17-es hozzászólást és az eleje táján ILYET ír:
"...Ezek közül az egyik legkevésbé fontos az, hogy hány aranyérmet szereztünk."
Atyaúristen...atyaúristen...Atyaúristen.
A versenysportból jól élők mindig találnak egy szempontot, ami alapján sikeresnek tekinthető egy olimpia. Ha az aranyak száma alacsonyabb az átlagosnál, akkor az érmek számát hangsúlyozzák, ha az sem elég meggyőző, akkor próbálkoznak mindezt leosztani lakosságarányosra, ha az is csak 10. helyet mutat akkor visszanyulunk egy all-time rangsorhoz. Ha semmi nem segít akkor a generációváltásra hivatkozunk, és arra, hogy AHHOZ KÉPEST mégis milyen jó a szereplés!
A kedvencem az volt, amikor az utolsó téli olimpia után valaki kimutatta, hogy az évi havas napok számával súlyozva Magyarország volt a legsikeresebb nemzet 😂
A haszonélvezőket még megérti az ember, de hogy a csóró hasznos idióták miért látnak ott is kiugro sikert ahol nincs, az már nagyobb rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!