Férfi15 kérdése:
Hogyha rossz a szemem tudok-e versenyszinten küdősportot csinálni?
Figyelt kérdés
Régen judoztam versenyszinten kiskoromban, de nem tudom, hogy versenyszinten csinálhatom-e a küdősportokat, ha rosszak a szemeim2017. aug. 20. 15:02
1/2 anonim válasza:
Hát, szerintem szabály nincs rá, ha tudod csinálni és látod az ellenfelet, akkor versenyezhetsz. Bár az is számít, hogy milyen rossz a szemed. Ha csak 1-2 dioptria, akkor nyugodtan mehetsz, de én 3-masnál gyengébb szemmel nem tenném.
Egy judos
2/2 anonim válasza:
Parasportban vakon is judoznak, kicsit más a lebonyolítás, pl. felvett fogásból indulnak, a bírói vezényszavakat, jelzéseket egyéb módon is jelzik.
Ha viszont retinaleválás, hályog, bevérzések, meg még ki tudja mi miatt írod, hogy "rossz" a szemed, akkor necces.
Legjobb lenne, először szemészt, esetleg sportorvost megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!