Aki régebb óta csinál súlyzós edzéseket, mennyi idő mire a tenyér megedződik és nem sérti a rúd?
Figyelt kérdés
Szóval 4 éve edzek, de most kezdtem kesztyű nélkül edzeni. Aki régebb óta csinálja kesztyű nélkül, mennyi idő mire a tenyér megerősödik/megkeményedik?2019. jún. 21. 20:56
1/8 anonim válasza:
Bőrkeményedés lesz rajta. Törődj bele.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem is a bőrkeményedés zavar, az már volt eddig is lapátolástól. Hanem hogy mondjuk a recés rúd már egy idő után kikezdi a tenyeret. Szóval hogy mennyi idő mire a tenyéren a bőr annyira megedződik, hogy ne legyen ilyen baj.
2019. jún. 21. 21:55
4/8 anonim válasza:
Par het utan, de nekem pl egy kemenyebb hatedzes utan meg most is ugy faj, hogy edzes vegen a huzodzkodon nem tudom megtartani magam.
5/8 anonim válasza:
Na a nagy kemény gyúrósok. Iszonyatos izomtömeg, keménység, elszántság, évek munkája, koksz hegyek stb.
Aztán itt sírtok, hogy felsérti a kezeteket a rúd. Viccek vagytok.
6/8 anonim válasza:
Deadliftnél nagyobb súlyok esetén szokott kicsit fájni a tenyerem, de inkább az ujjaim.
Normál fogással csinálom (angolul hook grip-pel).
Amúgy most is bőrkeményedés van a tenyeremen és deadliften kívül nem érzek fájdalmat és ott sem a bőr miatt, inkább az ujjaimnak megterhelő.
7 éve edzek, soha sem használtam kesztyűt.
7/8 anonim válasza:
Az ujjtoveimnel szokott borkemenyedes lenni, de nem veszes. Felhuzas egy jobb fajta ruddal, 180kg folott mar fel tudja serteni a kezem, de ritkan megyek fole, akkor is par nap alatt elmulik. Mondjuk en szoktam fizikai munkat is csinalni hetvegente, ahhoz kepest a kondis terheles bepanthenes kenegetes a tenyernek.
8/8 anonim válasza:
Meg azt hozzatennem, hogy nem a bor edzodik meg idovel, hanem a szoritasod. Ha eleg erosen megszoritod a rudat, az nem fog mozogni a tenyeredben, igy nem serti fel. Ehhez az az eroszint kell, mikor mar nem a fogaserosseged korlatozza be a mozgasod, egy 100-120 kilos suly mozgatasa nem okoz gondot ebbol a szempontbol. Annal nagyobb sullyal ami huzo jellegu, ugy is csak a felhuzast csinalod, ott meg valtott fogas+por, es nem csuszkal. Alacsony ismetlestartomanyban mar meghuzza a kezeden a bort, azzal nem tudsz mit tenni, de annyi kell, ki lehet birni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!