Egy testépítő hányszor edz egy héten?
Itt a súlyzós edzésekről kérdezek kardió napokat kivéve.
Most heti 4x edzek (mérnökinformatikus vagyok) push pull felbontásban. Ez egy kényelmes mennyiség, de ha akarom 5xre is felmehetnék viszont a testem nem hiszem hogy fizikailag bírna annál többet.
Így elgondolkoztam, hogy mennyit edzhet egy professzionális testépítő, persze ebben az esetben szteroid használat nélkül mert nyílván én sem szedek semmit.
Már 7 éve edzek így nem hiszem, hogy feljebb tudnál tolni a napok számát sérülés vagy túledzés nélkül.
"Most heti 4x edzek (mérnökinformatikus vagyok) "
Miért érdekes, hogy mi a szakmád? Én heti 4-5x edzek és csatornabúvár vagyok a fővárosi csatornázási műveknél.
Azt csak azért írtam, hogy nem akarok testépítő lenni :D nem azért kérdezem. Meg persze arra is utaltam, hogy nem igazán mozgás teli a hivatásom.
Szóval szerintem nem felesleges információ. Itt az a kérdés hogy te mért kötöttél bele, ahelyett hogy túl redundánsnak gondolva a leírást szimplán átsiklasz felette?
Nincs olyan, hogy túledzés! Csak a teremtulajok találták ki, hogy ne legyenek tömve a konditermek!
Gondolj bele, ha lenne olyan, hogy túledzés, akkor pl a profi sportolók, mondjuk úszok, heti egyszer úsznának csak?
VAgy mondjuk egy bányász, útépítő csak heti egyszer dolgozna, mert ugye naponta több tíz tonna szenet, vagy követ megmozgat és nem akarja túledzeni magát? TEhát nem 10 kg-os súlyokkal bohóckodik fél órát, hanem összességében tonnákat pakol át... Mégsem edzik túl magukat!
Nincs olyan, hogy túledzés! ez csak egy mítosz!
4 edzés jó, a felosztás csak a regeneráció miatt számít.
Milyen gyakorlatokat végzel push és pull napokon? Hetente emelsz a súlyokon vagy edzésenként?
Hülyeség ez a túledzés. Legalábbis abban a formában ahogy az az átlag kondis fejében létezik az úgy marhaság. De van még pár ilyen dolog.
Te meg kérdező dobálózzál lehetőleg minél több idegen eredetű kifejezéssel, attól sokkal sokkal okosabbnak tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!