Mikor toljam a kreatint?
Üdv. Elkezdek egy kreatin kúrát, napi 5g kreával, feltöltés meg egyéb vackok nélkül. A kérdésem az volna, hogy a nap folyamán mikor menjen ez az 5g? kaja előtt, vagy után?
Ti mennyi plusz vizet toltatok mellé? 5g hoz napi +1 liter elég lesz, nem?

Én ketté osztok 6g-t, egyet mindenképpen edzés előtt szoktam, a másikat vacsora előtt vagy után egy órával.
3g-t szoktam tenni 0,5l vízhez 3tk szőlőcukorral, citromlével és egy nagyobbacska csipet sóval.

Kúrázni felesleges, a kreatin nem úgy működik, mint pl a koffein, a szervezet nem fog hozzászokni.
Azt szokták mondani, hogy az egészséges vízmennyiséghez 5 grammonként .5 liter (ez akkor fontos, ha az első1,5-2 hétben töltöd)

Köszi.
"Kúrázni felesleges, a kreatin nem úgy működik, mint pl a koffein, a szervezet nem fog hozzászokni."
Tudom, arra gondoltam kúra alatt, hogy amíg el nem fogy. csak egy teszt lesz, nem tervezem megállás nélkül életem végéig tolni egyhuzamban, ezért hívom kúrának. Azért köszi. Mentek a zöldek.
Közben rájöttem szerintem.
"...az inzulin a sejtek aminosav és zsírsav felvételét is fokozza."
és ugye a kreatin aminósavakból épül fel, szóval méretileg is kb ugyan az lehet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!