Mi a legjobb kezdő edzésterv véznáknak?
Ez most itt a bőség zavara. Annyi mindent olvastam a neten, hogy egyszerűen képtelen vagyok kiigazodni a sok, részleteiben egymásnak ellentmondó javaslat közt. Valami atombiztos tipp kellene, amire alapján gyors fejlődést érhetek el.
178 cm magas és 63 kg vagyok, iszonyú gyenge, iszonyú vézna. Sohasem leszek a konditermek császára, de azért 6-7 kg plusz izommal már elégedett lennék.
SEGÍTSETEK!
1. nap: Mell
1.Bemelegítés
Fekvenyomás egyenes padon: 4 x 8-10 ismétlés
vagy
Fekvenyomás ferde padon kétkezes: 4 x 8-10 ismétlés
Fekvenyomás ferde padon egykezes: 4 x 8-10 ismétlés
Tárogatás gépen : 4 x 8-10 ismétlés
vagy
Tárogatás egykezes súlyzokkal egyenes padon: 4 x 8-10 ismétlés
Opcionális: hasprés, egyéb hasizomgyakorlatok
2. nap: Bicepsz+Tricepsz
1.Bemelegítés
Bicepsz állva rúddal: 4 x 8-10 ismétlés
Csigás letolás tricepsz kötéllel: 4 x 8-10 ismétlés
Bicepsz állva egykezes súlyzókkal: 4 x 8-10 ismétlés
Tricepsznyújtás fekve : 4 x 8-10 ismétlés
Bicepsz scott padon: 4 x 8-10 ismétlés
Opcionális: egy plusz tricepszgyakorlat és egyéb hasizomgyakorlatok
3. nap: Hát
1.Bemelegítés
Húzódzkodás: 3 x 6-8 ismétlés
Mellhez húzás széles fogással: 4 x 8-10 ismétlés
Kábeles evezés: 4 x 8-10 ismétlés
Felhúzás: 3 x 6-8 ismétlés (bõvebb infó a helyes kivtelezésrõl itt)
Opcionális: alkar gyakorlatok, hasizom gyakorlatok
4. nap: Váll
1.Bemelegítés
Fejfölé nyomás egykezes: 4 x 8-10 ismétlés
Döntött törzsu oldalemelés: 4 x 8-10 ismétlés
Oldalemelés állva: 4 x 8-10 ismétlés
Vállvonogatás: 4 x 8-10 ismétlés
Opcionális: fejfölé nyomást felválthatja néha a mellrõl nyomás rúddal, oldalaemelést végezhetjük ülve, csuklyás(trapéz)izomra pedig végezhetünk még egyéb gyakorlatokat is.
5. nap: Láb
1.Bemelegítés
Guggolás: 4 x 6-10 ismétlés
vagy
Guggolás keretben: 4 x 8-10 ismétlés
Lábhajlítás: 4 x 8-12 ismétlés
Lábtolás (prés): 4 x 6-10 ismétlés
Ülõ vádligép: 4 x 10-15 ismétlés
Óriási bullshit az első. A kezdőknek soha nem ajánlanak osztott edzéstervet. Továbbá az ötnapos bontású edzésterv amúgy is elég ósdi.
Vagy teljes testes edzéstervvel próbálkozzál heti 3*, vagy alsó illetve felső napos bontásúval, szintén heti 3*. Értelemszerűen egyik héten egyikből, másik héten másikból végezve többet. (Illetve ha fenn áll egyéb sport, mint bicajozás, futás, stb. akkor ehhez igazítva...)
Ezen túlmenve, az edzésterv még csak a kezdet. A lényeg a konyhában történik. Edzhetsz te a világ legjobb stábjával, ha nem figyelsz az étrendre akkor a fejlődés messze satnya lesz. Fordítva viszont, korrekt tömegnövelő étrend mellett egy gyérebb edzéstervvel is fejlődés érhető el. Persze most sarkítok, de a lényeg ez.
Szóval töltsd le a sárga kapszulát és nyálazd végig. Abban minden benne lesz, kezdve az edzéstervezéssel, befejezve az étkezési tanácsokig.
Mitől bullshit? Mert te azt mondod?
Szerintem meg az az amit te írtál. Ennyike.
Huh, az elsőt én is csak akkor javaslom, ha nem akarsz egy rövid idő után tovább izmosodni, és ízületi fájdalmakra hajtasz. Vagy ha kokszolsz, akkor esetleg tudsz majd regenerálódni belőle.
Nyomass heti 2-3 teljes testet. Alapgyakorlatokat csinálj!
Kb. ahogy a 2. válaszoló írja. Edzésnél egy fokkal lényegesebb a kaja és a rendes pihenés!
Makrók legyenek rendben és legyén minimum 2-300 Kcal pluszban naponta
Ne aggodj en 174cm vagyok es 60kg voltam mikor elkezdtem 3 eve,most vagyok 82kg es full natural! Itt a tuti edzesterv recept
Elso 3-4 honapba csinalj teljes testes edzeseket,alapgyakorlatokkal hetfon-szerda-pentek mindenre egy gyakorlat!
Utanna mehet fel evig A-B-A edzes szinten heti 3 nap! A= mell,hat,vall B= lab,kar
Minden testreszre 2 gyakorlat,egyik heten a-b-a masik het b-a-b es elorol!
Utann: heti 4 napos
Hetfo: Mell+ bicepsz kedd: lab csutortok: vall+tricepsz pent:hat
Ennyi
Köszönöm a javaslatokat!
5: az első évben mennyi izom ment föl rád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!