Mit tegyek, hogy jobban nézzek ki?
Szóval a problémám, hogy skinny fat vagyok. 173/60 Vékonynak tűnök de ami van rajtam az zsír. Már pár hónapja járok edzőterembe, heti háromszor kardiózok egy órát alkalmanként (futás, lépcső ) és heti négyszer súlyzós erősítést csinálok. A lábaimon már nagyon szépen látom a változást, viszont a testem más részén nem igazán.
Az étrendben minél kevesebb szénhidrátot és minél több fehérjét viszek be.
Ez így hosszútávon hoz eredményt? A kardió nem túl sok egy ilyen test tónusossá tételében? Tudtok adni pár tanácsot amivel effektívebbé tehetném az edzést?
22/L
Kardió fölösleges ha nem az athlétikai állóképességed akarod fejleszteni, az abba beleölt energiád fordítsd a súlyzókra.
Hogy néz ki a súlyzós edzésed? Miket csinálsz, milyen felosztásban ha van felosztás, milyen rendszerességgel emelsz a súlyokon ha már emeltél?
Ha fogyni akarsz kell csökkenteni a szénhidrátbevitelt, inkább a GI indexre figyelj oda, és kerüld a gyorsan felszívódó sz*rokat. Zsírbevitel sem elhanyagolható ha izomépítés a cél.
A #3 válaszolóval egyetértve, a szénhidrátot nem szabad minimalizálni. A fehérje szénhidrátok társaságában épül be a legnagyobb mennyiségben az izmomba. Figyelj az edzés utáni szénhidrát és fehérje bevitelre, és vacsoránál a lassan felszívódó fehérjékre.
A kardiót kicsit túlzásba viszed, egészséges, de heti 3x1 órának már lehet jelentős izomleépítő hatása. Ha csak a zsírégetés miatt kardiózol, inkább térj át valami aerob mozgásra vagy a HIIT edzésformára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!